Hvordan virker en sifonflaske?

Når du først forstår hvorledes en sifonflaske fungere og hvorfor det primært er N20 der bruges, vil du være i stand til at bruge din sifonflaske til meget andet en flødeskum, og du vil hurtigt lære at bruge den i din madlavning til alt fra supper til desserter.

Grunden til at man bruger en sifonflaske er ønsket om at blande luft ind i en væske for at ændre dens struktur.Processen er ikke anderledes end den når man laver sodavand med en sodastream maskine. Den reelle forskel er den faktisk gas, du bruger - en sodastream er en trykbeholder af carbondioxid (CO2), mens en sifon patron er en beholder af dinitrogenoxid (N2O). Det er de forskellige egenskaber af disse to gasser, der giver dem helt forskellige kulinariske formål.

CO2 er mere opløseligt i vand end N2O - det er derfor kulsyreholdige drikkevarer bobler, men din fløde fra din sifonflaske ikke gør det.

CO2 er surt, mens N2O er neutralt - Du lægger mest mærke til smagen fra CO2 hvis du drikker en "flad" danskvand hvor gassen er gået af. Så smager det stadig af meget, og ikke af rent postevand. N20 afgiver ingen smag og derfor giver det mening at bruge det til sifonflasken,

Når du har hældt væske i din sifonflaske, lukker du den tæt, og tilføre 1-3 sifonpatroner alt efter det ønskede resultat. Dette medføre at N2O trænger ind i væsken på et molekylært niveau. Dette har den generelt lettere ved hvis væsken er varm.

N20 opløses i fedt, så længe det holdes under tryk - det er derfor væsker med en fedt indhold på minimum 27% kan piskes ved hjælp af en sifonflaske.

 

Når du vil have væsken ud af sifonflasken, er det vigtigt at du husker at ryste flasken grundigt. Dette sikre at gassen bliver fordelt jævnt. Hold altid flasken lodret når håndtaget på sifonflasken tykkes ind. Når dette sker, vil indholdet af dispenseren blive fremdrevet under tryk og den indkapslede N2O vil udvide sig.

Alle opskrifter til sifonflasker inkluderer en form for fedt, protein eller et gelerings- / fortykkelsesmiddel for at sikre, at gassen ikke blot bobler ud af væsken og forsvinder ud i dit køkken.


Når du forstår processen omkring hvad der sker inden i din sifonflakse, får du meget mere fra opskrifterne på disse sider og på nettet generelt, og du vil meget lettere kunne eksperimentere med din egne opskrifter med et godt resultat første gang. 

0 mins