Jeg høre tit nogle der har lidt problemer med at lave skum i deres sifonflaske. Så er du helt ny i denne verden,  kan du bruge denne korte guide, og bruge gelatine som "luft holder".  


Tænk på, hvordan skummet bliver serveret, hvordan det bliver brugt, og hvordan du vil have det..


Cocktail skum (0,75 procent gelatine)
Dette er et meget let skum, der flyder oven på en cocktail. Den flyder let ud, og den forbliver ikke i koppen, når selve cocktailen er blevet drukket.


Blødt skum, som let flødeskum (1,5 procent gelatine)
Dette skum giver nogle gode præsentationer, som når det røres af sifonen over en frugtsalat. Skummet opløses i væske inden for få minutter, så server madet straks efter dispensering af skummet.


Tykt skum, som barberskum (2,25 procent gelatine)
Dette tætte skum serveres bedst med andre faste ingredienser for at skabe kontrast. Skummet bevarer sin form i lang tid.

Forholdet mellem gelatine og agar-agar er 2-1, med andre ord, skal du bruge 2% gelatine, skal du bruge 1% agar-agar.

Forholdet mellem gelatine og xanthan gum er ligeledes 2-1

Opskrifter med agar-agar agar xanthangum