Sødt dessert spejlæg

Marts 03, 2014

En fræk servering der overrasker og kan anrettes på mange sjove måder

 

Ingredienser:

  • 7,5 g Algin 
  • 1½ l kildevand med lavt kalkindhold, fx Aqua d’Or el. lign.
  • 3 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk sukker
  • 4-5 tørrede abrikoser
  • 1,25 g Calcic 
  • ¼ l piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk sukker
  • 2½ g agar-agar

Fremgangsmåde: 
1 liter kildevand med lavt kalkindhold tilsættes 5 g Algin, og der mixes grundigt med stavblender. Lad det hvile på køl i 24 timer.

Kog appelsinsaft ned sammen med 2 spsk sukker til der er ca. 2 ½ dl tilbage. Blend abrikoserne med saften og passér det gennem en finmasket sigte. Mål 200 g af blandingen af og tilsæt 1,25 g Calcic mens der mixes med en stavblender. Lad blandingen hvile på køl i nogle timer.

Fyld en ca. æggeblommestor måleske med frugtmassen og vend den forsigtigt ned i Algin-badet. Fortsæt til du har så mange ”blommer”, du har brug for. Lad dem hærde i Algin-badet et minuts tid. Fisk dem op med en hulske og læg dem i koldt vand til de skal bruges.

Opskriften er til mere end fire ”æggeblommer”, men det er svært at lave mindre portioner.

Til ”hviden” koges fløden op med kornene fra vaniljestangen og 2 spsk sukker. Pisk 2 g agar-agar i fløden og lad den koge igennem i et minuts tid under omrøring. Hæld forsigtigt fløden ud på en kold glat overflade i små pytter som hviden i et spejlæg, og sæt dem på køl til de er stivnede.

 




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...