Kunstigt spejlæg

En fræk servering der overrasker og kan anrettes på mange sjove måder

Ingredienser:

  • 5 g Sodium Alginate
  • 1 l Demineraliseret vand
  • 3 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk sukker
  • 4-5 tørrede abrikoser
  • 1,5 g Calcium lactate
  • ¼ l piskefløde
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk sukker
  • 2½ g agar-agar

Fremgangsmåde: 

Sodium badet:
1 liter Demineraliseret vand tilsættes 5 g Algin, og der mixes grundigt med stavblender. Lad det hvile på køl i 1-24 timer.

Spejlægget:

Kog appelsinsaft ned sammen med 2 spsk sukker til der er ca. 2 ½ dl tilbage. Blend abrikoserne med saften og passér det gennem en finmasket sigte. Mål 200 g af blandingen af og tilsæt 1,5 g Calcium lactate mens der mixes med en stavblender. Lad blandingen hvile på køl i nogle timer.

Fyld en ca. æggeblomme stor måleske med frugt massen og vend den forsigtigt ned i Sodium badet. Fortsæt til du har så mange ”blommer”, du har brug for. Lad dem hærde i Sodium badet et minuts tid. Fisk dem op med en hulske og flyt dem over i en skål med rent demineraliseret vand, således at rester af sodium skylles af. 

Til ”hviden” koges fløden op med kornene fra vaniljestangen og 2 spsk sukker. Pisk 2 g agar-agar i fløden og lad den koge igennem i et minuts tid under omrøring. Hæld forsigtigt fløden ud på en kold glat overflade i små pytter som hviden i et spejlæg, og sæt dem på køl til de er stivnede. Før agarén har sat set helt kan du med fordel placere en æggeblomme på "hviden" således at den bliver endnu mere naturlig at se på.

 

 Ægget kan varieres på et utal af måder. F.eks. kunne æggehviden laver som Panna Cotta med Carrageenan Iota

 

 

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler