Tomatsuppe "Spaghetti" (Agar Agar)

November 07, 2014

Tomat Spaghetti er en 2 meter Spaghetti lavet af stivnet tomatsuppe ved hjælp af agar agar. Det er meget let at lave og det kræver kun en sprøjte, siliconeslanger og agaragar. Agar agar spaghetti teknikken blev skabt af Ferran Adria og El Bulli teamet.

Hvis du foretrækker det, kan du også bruge din favorit tomatsuppe, men bare sørg for at gøre det lidt stærkere og lidt mere krydderet en du plejer, så dine spaghetti har en god smag. Mængderne i denne opskrift vil give 4stk spaghetti af 2 meter

 agar agar spaghetti

 

Tomatsuppe Ingredienser

- 1 dåse hakkede tomater

- 1 lille gulerod, hakket

- ½ stilk bladselleri, hakket

- 1 knust fed hvidløg

- 1 spsk tomatpuré

- Frisk basilikum og persille

- 200ml hønsefond

- Salt og peber


Tomat Spaghetti Ingredienser

- 150g Filtreret tomatsuppe

- 2,4g Agar Agar

 

Forberedelse


Start med at forberede tomatsuppen, brug vores opskrift eller din egen favorit.

1- Sæt alle suppe ingredienser i en gryde til at koge, og når det begynder at koge lavere varmen og lad det simre i 25 min.

2- vent indtil det køler helt af og blend alle ingredienser til at opnå en meget glat puré. Smag til med salt og peber. Tilsæt lidt mere, end du normalt ville gøre, ellers spaghettierne vil være alt for intetsigende. For at intensivere smagen af væsken i puré kan du sætte den i køleskabet 12 timer.

3- Før tomatsuppe gennem et klæde eller en sigte foret med ostelærred for fjerne al væsken i suppen.

4- Gør siliconeslanger på 0,5 cm i diameter og 2 m lange og 1 sprøjte med en dyse 0,3 cm i diameter klar.


5- Sæt den filtrerede tomatsuppe i en gryde, opløse agar agar og bringe den i kog under konstant omrøring med et piskeris. Tag af varmen og skim eventuelle urenheder.

6- Fyld sprøjten med suppen og med den fyld rørene, således at suppen er inden i silikoneslangen. Du kan eventuelt rulle slangen sammen i en lille cirkel for bedre komfort.

7- Nedsænk de fulde rør i koldt vand, så tomatsuppe sætter sig i et par minutter.

8- med en tom sprøjte, sprøjt luft ind i røret for at opnå Spaghetti. Dine spaghetti kan nu serveres varm eller kold, da agar agar i forhold til husblas kan tåle at blive opvarmet

Serveringsforslag


- Server din spaghetti oprullet i en spiral med frisk mozzarella, olivenolie, peber, havsalt og frisk basilikum blade




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...