Gulerods skum med mandarin granité (sojalecithin)

December 05, 2014

En perfekt appetizer med overraskende smag og teksturer. En smagfuld mandarin granité med ultra let gulerods skum, krydret med kardemomme og timian blade. Enkel, forfriskende og vigtigst af alt, virkelig virkelig lækker.

 

Ingredienser (6 portioner)
- 1 l frisk gulerods juice

- 3 300ml frisk mandarin juice

- 5 g soja lecithin

- Friske timian blade

- Kardemomme pulver

 


Forberedelse


Mandarin granité

 

Placer mandarin juice i en beholder med bred åbning, så kan du nemt få adgang til saft med en sprøjte efter dekantering.

Afkøl mandarin juicen i køleskab i 24 timer, så at den har tid til at bundfælde. Container skal stå uforstyrret inal denne tid, så læg den i et bekvem sted i køleskabet.

 


Fjern forsigtigt beholderen fra køleskabet.

Ved hjælp af en sprøjte, sug den klarere væske på toppen af saften. Du vil ende op med en koncentreret mandarin juice.

Frys den koncentrerede mandarin saft i en lille flad beholder.

Efter et par timer, lave en slush ice af det frosne mandarin koncentrat med en gaffel.

 

Lig den tilbage i fryseren.


"Gulerods skum"

Hæld saften i en høj og lang beholder.

Drys sojalecithin  på toppen.

Dæk halvdelen af beholderen med plastfolie for at forhindre saft fra at sprøjte alt.

Opbevar gulerods juicen i køleskabet til du er klar til at servere.

 


Tid til at samle din appetizer

 

Tag gulerods juicen fra køleskabet og skab gulerods skum  ved at blænde saften ved at holde blændreen halv nede i væsken så der blændes luft ned i juicen.Lad gulerods skummet hvile i 1 minut før du bruger det.

Fjern den frosne mandarin koncentrat fra fryseren. Brug en gaffel til at gøre den bød igen og placere et par skefulde nederst i et serverings glas.

Tilføj en knivspids kardemomme og 3 til 4 timian blade.

Brug en hulske og placer noget gulerods skum på toppen af den frosne mandarin koncentrat.

Pynt med et par timian blade på toppen.

Serveres straks

 

 

kilde: Frit oversat til dansk fra molecularrecipes.com




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...