Gedeost-skum/Espuma

Februar 11, 2016

De sidste danske figner er der stadig, og de passer perfekt til gedeost. En lækker "prestarter" eller forret som vil imponere selv en garvede masterchef tv seer...

 

Figner med gedeoste - skum

 

Ingredienser:

  • 250 g gedeost med urter
  • 125 g syrnet fløde
  • 125 ml fed fløde (mindst 36 %)
  • 45 ml olivenolie
  • Salt 
  • Peber
  • Sukker ( ca 1g)

Tilberedning:
Purér gedeosten, olivenolien, den syrnede fløde og krydderier i en blender til det er jævnt, og kom det eventuelt i gennem en sigte. Rør det i fløden, så blandingen får en kompakt konsistens. Kom den i en 0,5 l sifon flaske med 1xlattergas, og ryst kraftigt. Lad den stå i køleskabet i 1-2 timer for brug

Serveringsforslag:
Server på nødde- eller fuldkornsbrød, med friske figner, eller figner som du har varmet let i ovnen med honning.

Fordobl ingredienserne til en 1 l sifog og anvend 2 stk gas patroner. Ryst kraftigt efter indblæsning af hver patron. Halvér ingredienserne, hvis du bruger vores nye 250ml sifon




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...