Mandelmousse med agar agar
Ingredienser (til 4 personer)
- 100 g. mandler
- 3 dl. soja eller rismælk
- 1 dl. koldt vand
- 50 g. rørsukker
- 2 g agar agar
- Bourbon vanilje ekstrakt
- 1 knivspids havsalt
Fremgangsmåde
Dæk mandlerne med vand og kog dem op et par min. Hæld vandet fra og smut dem. Blend dem sammen med soja eller rismælken. Kom derefter 1 dl. koldt vand, rør sukker, vaniljekorn, havsalt og agar agar i en lille gryde. Kog op ved middel varme og lad det boble et par min. (Det tykner en smule) Bland derefter sukkerblandingen med mandelmassen og anret den i en skål – eller fire små skåle. Stil moussen koldt ½-1 time. Spis den som den er, eller sammen med frisk frugt eller med kirsebær i lage på toppen.
Inspiration: Vegetarisk Vellyst
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler