Mandelmousse med agar agar

August 26, 2013

Ingredienser (til 4 personer)

  • 100 g. mandler
  • 3 dl. soja eller rismælk
  • 1 dl. koldt vand
  • 50 g. rørsukker
  • 1 tsk. agar agar (strøget)
  • Kornene fra ½ vaniljestang
  • 1 knivspids havsalt

.

Fremgangsmåde

Dæk mandlerne med vand og kog dem op et par min. Hæld vandet fra og smut dem. Blend dem sammen med soja eller rismælken. Kom derefter 1 dl. koldt vand, rørsukker, vaniljekorn, havsalt og agar agar i en lille gryde. Kog op ved middel varme og lad det boble et par min. (Det tykner en smule) Bland derefter sukkerblandingen med mandelmassen og anret den i en skål – eller fire små skåle. Stil moussen koldt ½-1 time. Spis den som den er, eller sammen med frisk frugt eller med kirsebær i lage på toppen.

 

Kilde: Vegetarisk Vellyst




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...