Kokos Panna Cotta

Februar 15, 2016

Panna cotta er oprindeligt en italiensk dessert og navnet Panna cotta betyder kogt fløde og den blev traditonelt lavet ved at koge fløde op med sukker og en smagsgiver. Det er en super lækker dessert, som kan laves i god tid i forvejen og som ligner en million.

 

 Panna kotta med kokos

 

Du skal bruge følgende ingredienser:

Panna Cotta:
200ml fløde
125ml mælk
175 ml kokosmælk
85g sukker
2 blade husblas, blødgjort i koldt vand

Marengs:
40g æggehvide
80g sukker

Passion frugt Curd:
1 æg plus 2 ekstra æggeblommer
65 g passionsfrugt puré
50 g sukker
½ blad husblas, blødgjort i koldt vand
10g smør

Mango gel:
100g mango puré
25 ml vand
25g sukker
1g agar

Kokus Sago:
100g tapioka perler (fås hos din lokale thai-købmand)
400ml vand
120ml kokosmælk
25g palmesukker, revet

Karamelliseret ananas:
100g sukker
3 spsk vand
20 g glukose
3 tråde safran
200g ananas, skrællet og skåret i tern

 

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 100 grader

For at lave din panna cotta, blandes alle ingredienser, undtagen gelatine i en gryde og varmes over medium varme. Opvarm blandingen til 80c og fjern fra varmen, tilsæt langsomt din gelatine og pisk indtil opløst. Si blandingen og sæt til afkøling i i køleskab. Når blandingen er kold, hældes i halvkugleforme og sættes i køleskabet for at sætte sig.

For at lave marengs plader, blandes æggehvide og sukker i en varme fast skål som sættes over en gryde med kogende vand. Lad ikke skålen til at røre vandet men pisk kraftigt indtil massen bliver tyk og sirupsagtig og alle sukker krystallerne er opløst. Fjern den fra varmen og spred  et meget tyndt lag ud på et ark bagepapir. bag dem i ovnen indtil de er sprøde, ca 45 minutter. Brænd dem med en gas brænder indtil de er lyse brune og bryd dem efter følgende i passende stykker til senere brug.

Lemon curden laves ved at piske æg, puré og sukker i en varme fast skål. Skålen placeres oven på en gryde med kogende vand og massen vendes rundt med en spatel indtil det er godt tyknet. Tilfør blødgjort husblas og smør og rør det godt ind i massen. Fjern massen fra varme, si den og hæld blandingen i sprøjtepose og sæt den til køling i køleskabet.

Kog mango puré, vand og sukker i en gryde og pisk agarpulveret ind i væsken indtil alt agar agar er opløst. Si væsken og sæt til afkøling i en bradepande. Når den har sat sig skæres den i små tern 1x1cm.

Kokos sago laves ved at koge tapioka perler i en gryde, indtil midten af ​​perlen blot er en lille hvid prik. Skyl dem med koldt vand og held vandet fra. Tilføj palmesukker og kokosmælk, rør det godt samme og set det til side.

Den karameliseret ananas laves ved at varme sukker, vand og glukose i en gryde under omrøring lige indtil sukkeret er opløst og at væsken er let brunet. Tilsæt ananas og safran og karamelliser dem. Fjern fra varmen og lig dem på bagepapir for at afkøle.

 

Anret retten ved at sætte din panna cotta (direkte fra køleskab) på en tallerken. Tilføj nogle lemon curd, kokos sago, karameliseret ananas, marengs og mango gelé og pynt med friske urte skud.

 

Opskriften er lavet af Raynold Poernomo
Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...