Mikroovnskage er der en del der har prøvet efterhånden og de er perfekte at have stående i køleskabet i sifonflasken hvis du får uventet gæster eller blot har lyst til en lækker kager til kaffen. Denne variant er lidt mere avanceret og smager himmelsk.

 

Ingredienser:

  • 100 g mandler
  • 8 papir- eller plasticbægre
  • 5 æg
  • 15 g mel
  • 15 g kakaopulver
  • 100 g sukker
  • 0,04 g salt
  • 2 tonkabønner

Tilberedning:
Mal mandler og tonkabønner fint, og bland med de andre ingredienser for at lave en blød dej. Kom blandingen gennem en si og ned i en sifon flaske med en lattergas patron (opskriften passer til 0,5L). Klip et par huller i papir bægeret, og fyld op med en tredjedel af blandingen. Opvarm i ca. 40–50 sekunder i mikrobølgeovnen ved 900 W. Vend bægeret om, og lad den afkøle. Lad kagen blive indtil den skal bruges, for at forhindre at den bliver tør..

 

Serveringsforslag:
Til mandelsaucen: Bland syrnet fløde med mandelaroma eller amaretto og sukker sirup for at give smag. Opdel omhyggeligt tonkabønnekagen i portioner, og server med mandelsaucen.