Turkish delight - med agar agar

September 12, 2013

Du skal bruge :

350 ml vand
100 ml appelsinjuice
Saften af 1 citron
½ tsk agar agar
450 g sukker
Et par dråber af pink eller gul frugtfarve (valgfrit)
25g pistacienødder finthakket
25g mandler finthakket
Flormelis

1.. Varm vand, appelsin og citron saft i en tung gryde.
2.. Tilsæt agar agar og rør indtil den er opløst.
3.. Tilsæt sukker og  evt frugtfarve og b
ring blandingen i kog, og lad den derefter simre ved svag varme i 20 minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt nødder.
4.. Fjern fra varmen og blandingen afkøles, omrøring fra tid til anden, indtil det kommer til stuetemperatur.
5.. Hæld blandingen i et fad og placer fadet i et bassin med iskoldt vand. Dæk fadet med en klud, og lad den i køleskabet, indtil den har sat sig.
6.. Fjern fra køleskabet og den skæres i firkanter ved hjælp af en smurt kniv, og støv til sidst med flormelis. Opbevares i en lufttæt beholder.




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...