Gåsecroquetter med røget yoghurt
Gåse-confit
Ingredienser:
- 4 gåselår
- Salt
- 1 bt. timian
- 1 hvidløg
- 2 håndfulde whiskytræflis
- 1 l andefedt
Fremgangsmåde:
- Gnid lårene med rigeligt salt, knust hvidløg og timian og lad dem trække natten over
- Børst de saltede lår fri for salt og lad dem simre 4 timer i andefedtet. De er færdige når kødet kan trækkes af benet. Når lårene er kølet lidt af, grilles de og ryges i kuglegrillen med vådt whiskyflis på gløderne i ca. 15 min.
- Pluk og hak herefter kødet fra benene
Røget yoghurt Ingredienser:
- 5 dl. drænet yoghurt eller ymer
- Salt
- 5 fintsnittede ramsløg
- 1 håndfuld hø
Fremgangsmåde:
1) Smag yoghurten til med salt og ryg den i en skål på grillen i indirekte varme. Det tager ca. 10 -20 min. før yoghurten er godt røget. En røgpistol kan også klare jobbet, hvis man ikke har en kuglegrill
2) Rør de fintsnittede ramsløg i yoghurten inden servering
Croquetter
Ingredienser:
- 500 g. fedt hakket gåsekød (af bryst med skind)
- 100 g. hakket svinespæk
- 200 g. røget og hakket gåse-confit
- 3 skalotteløg hakket fint
- Salt og peber
- ½ tsk. allehånde
- 3 æg
- 200 g. mel
- 200 g. panko
- 1 liter vindruekerneolie til fritering
Fremgangsmåde:
1) Rør en fars af gåsekød, spæk, confit, skalotteløg og krydderier. Tril farsen til kugler på ca. 35 g. og panér dem ved først at trille dem i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i panko
2) Varm olien op til 140-150 grader og friter kuglerne (OBS: nogle gange er det nemmere at fritere croquetter, hvis de har været frosne inden de ryger i frituren)
3) Drys de varme croqutter med salt og server dem med røget yoghurt som dip
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler