Æggeblomme og Baeri caviar med lun kartoffelpuré, kærnemælk og koldpresset macadamiaolie

Oktober 07, 2013

 

Du skal bruge :

 

250 g skrællede kartofler

100 g smør

1 dl kærnemælk

Salt

4 øko-æg

 1 spsk. koldpresset macadamiaolie

1 potte blomsterkarse

30 g caviar

 

 

 

Fremgangsmåde:


Kog kartoflerne møre i vand uden salt. Hæld vandet fra, og blend de varme kartofler i en foodprocessor med smør og kærnemælk. Smag kartoffelpureen til med lidt salt, men husk, at caviar også salter! Skil forsigtigt æggeblommerne fra hviderne, og anret dem sammen med den stadig lune kartoffelpuré, lidt macadamiaolie, blomsterkarseblade og masser af caviar... 


Tip: I stedet for caviar kan man bruge stenbiderrogn eller sikrom i sæsonen. Kartoflerne må rigtigt gerne være æggeblommekartoffel eller aspargeskartoffel.

 

Kilde/inspiration: gastro.dk




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...