Opskriften er til 4-6 personer

Du skal bruge :

Raveoli

  • 120 g mel tipo 00
  • 80 g fuldkornsmel
  • 5 æggeblommer
  • 1kg blandede svampe 
  • 4 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt

 

Parmesanskum

  • 125 g revet parmesan
  • 125 g mælk
  • 5 g soya lecithin

Persillepesto

  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • Olivenolie
  • 1/2 fed hvidløg
  • Salt og peber

 

Sådan gør du:

 

Persillepesto

Skyl persillen, fjern stilkene og kog i 10 min. Afkøl straks. Blend bladene med olivenolie, hvidløg, salt, peber og lidt vand.

 

Ravioli

Bland mel, fuldkornsmel, æggeblommer og salt i en køkkenmaskine, til det får en fast konsistens. Lad dejen hvile i 30 min. Rul dejen ud og skær den i 10x10 cm firkanter i en højde af 1 mm. Kog raviolien i vand med lidt salt i få minutter. Tag raviolierne op og dryp af. Rens og skyl svampene. Skær i skiver, rist godt i olie, hvidløg, salt og peber i få minutter.

 

Parmesanskum

Riv parmesan og bland den med mælk i en gryde. Opvarm til 80 grader og lad det koge i 1 min. Nedkøl i ca. 30 min. og hæld gennem en sigte. Tilsæt soya lecithin og lad det skumme op ved brug af en stavblender. Servering Læg ravioli og svampe i lag med ravioli nederst, så der dannes en 8-takket stjerne. Dekorér med persillepesto og parmesanskum.

 


Lecitin (Soja)

Opskriften bruger 5g lecitin eller lecithin som det ofte også staves. Lecitin er en emulgator som findes bl.a. i sojabønner, hvorfra det udvindes til brug som tilsætningsstof i mange fødevarer og som kosttilskud 

Lecitin (Solsikke) 100g

Som et alternativ til soja lecitin kan du bruge solsikke lecitin. Det virker på helt samme måde, men kommer fra solsikker og ikke fra soja bønner.