Confiteret æggeblomme kan du bruge de steder hvor du normalt ville bruge rå æg oven på madvare, om det er tartar maden eller sol over guldhjem.

Smagen er mere rund og intens.

For at lave confiteret æg skal du bruge en cocotte og 1 dl olie for hver æggeblomme.

Normalt tager det 40 minutter at lave den, men denne opskrift laver dem på 9-11 minutter i ovnen.

Tænd ovnen på 90 grader, fyld olie i hver cocotte og kom en æggeblomme i.
Olien skal dække.
Når ovnen er varm, sættes cocotterne ind, start med at vi dem minutter, tryk forsigtigt på æggeblomme, den skal være blød, dog skal æggeblomme sætte sig lidt, og de skal være flydende i midten, føles de lige flydende nok, skal de have imellem 1 og 2 minutter mere.

Efter endt tilberedning, fisker du dem forsigtigt op med en ske, gerne den med huller i, som man bruger til sfære, de går nemt i stykker, så vær forsigtigt, der skal ikke rykkes for meget rundt på dem.