Flødeboller
Du skal bruge:
Bund:
- 200g god marcipan
- 200g sukker
- 100 g glukosesirup
- 100g vand
- 20 g æggehvidepulver
- 80g vand
- 2 g salt
- 1 tsk madagascarvanilje
Overtræk:
- 500 g god chokolade
Sådan gør du:
Bund:
Med en rund udstikker - lav 20 bunde af marcipan og bag dem i ca. 15 min. på 170 grader ( til de er gylne)
Skum:
Kog en lage af glukose, sukker, vand og vaniljes. Kog lagen sammen til den er 117 grader varm. Mens lagen koges sammen, piskes æggehvidepulver med 0,8 dl vand og de resterende 10 g sukker samt 2 g salt. Bland nu den 117 grader varme lage i skummet i en tynd stråle, mens du pisker i et par minutter. Sæt tyl i en sprøjtepose og hæld skummet deri. Sprøjt skummet ud i en lodret vinkel ned på hver marcipanbund. Lad dem sætte sig i en mindst en time ved stuetemperatur.
Overtræk:
Smelt 1/3 af chokoladen over et vandbad og tag skålen af varmen. Vend derefter resten af chokoladen i skålen, som smelter i den varme chokolade. Overtræk forsigtigt flødebollerne i chokoladen ved at vende dem i den med toppen først. Når chokoladeovertrækket har fået en let mat overflade kan den dekoreres. Så er der serveret!
Flødebollerne kan holde sig i ca. en uge og skal opbevares i køleskabet.
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler