Glutenfrit brød

Flere og flere har enten gluten intolerance eller ønsker at undgå gluten. Dette er muligt ved at bruge xanthangum når du bager.

Du skal bruge:

  • Olie til at smøre
  • 325 g glutenfri rismel
  • 75 g majsmel
  • 75 g mælkepulver
  • 7 g tør gær
  • 7,5 g Xanthangum
  • 40 g smør, smeltet og afkølet til stuetemperatur
  • 2 store æg
  • 1,5 g fint salt
  • 400 ml varmt vand

Sådan gør du: 

  • Smør en brødform der kan indeholde min 1liter
  • I en stor skål blandes mel, mælkepulver, xanthangum gær og 1,5 g fint salt. Tilsæt smør, æg og varmt vand.
  • Pisk med en håndholdt elektrisk piskeris i 3 min – tyk dej vil klatre op i piskeriset, men bevares!
  • Hæld dejen i brødformen
  • Brug en olieret spatel til at fordele blandingen jævnt.
  • Dæk formen af og lad den hæve på et lunt sted i 1½ time
  • Forvarm ovnen til 180°C 
  • Bag brødet i ovnen i 50-55 minutter, indtil den er gylden.
  • Tag brødet ud af formen og afkøl på en rist før servering.
0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

155 opskrifter og artikler