Kirsebærbomber eller chokolade sfære består af en flydende indre som er kapslet ind i en hård kerne af chokolade. 

Fyld:

  • 200 gr vand
  • 0.9 gr iota
  • Koges op.
  • 200 gr sød kirsebærsaft
  • 1-1,5 spsk kirsebæreddike
  • (Jeg brugte en blåbær/havtorn eddike, så noget frugt agtig eddike)
  • Blandes i og køles af.


Chokolade sfære

Til denne opskrift er der brugt færdige chokolade forme der blot skal lukkes.

Fyld væsken i kuglerne og sæt dem i fryseren.
Når de er frosne, lukkes hullet med chokolade.

Jeg valgte rubi chokolade til at coated dem i, da det jo har smag af bær, derefter rullede jeg dem i kirsebær støv og satte en stilk på.🍒

De holder sig bedst på frost uden støv, men kan sagtens klare 3-4 dage på køl.

chokolade bomber

Alternativ opskrift.

Frys din "indre" i dette tilfælde kirsebær væsken, i små halve kugler. Når de er frosne, sættes de sammen til en kugle ved at sætte de 2 halvdele sammen.

Den frosne kugle dyppes i chokolade.

Bruger du Kakao smør i stedet for chokolade, kan du bruge ideen til det salte køkken også, da kakao smør ikke har smag.