Laks på Sifon

Ingredienser:

  • 200g røget laks, skåret i små tern
  • 150g flødeost
  • 50ml fløde
  • 1 spsk citronsaft
  • 2g agar agar pulver
  • Salt og peber efter smag
  • 1 sifonflaske
  • Friske krydderurter til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Blend røget laks, flødeost, fløde og citronsaft i en blender, indtil det er glat og cremet. Smag til med salt og peber.

  2. Tilsæt agar agar pulver til blandingen og blend igen, indtil det er godt blandet.

  3. Hæld blandingen i en sifonflaske og luk tæt.

  4. Sæt sifonflasken i et varmt vandbad ved 60-65 grader i ca. 30-40 minutter, indtil blandingen har sat sig.

  5. Fjern sifonflasken fra vandbadet og afkøl den i køleskabet i mindst 1 time.

  6. Når blandingen er afkølet, fjern sifonflaskens hætte og tryk forsigtigt på udløserknappen for at frigive den røgede laks-mousse.

  7. Anret den røgede laks-mousse på en tallerken og pynt med friske krydderurter.

Bemærk: Ved at bruge en sifonflaske kan man opnå en let og luftig konsistens på den røgede laks-mousse.

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler