Laks på Sifon
Ingredienser:
- 200g røget laks, skåret i små tern
- 150g flødeost
- 50ml fløde
- 1 spsk citronsaft
- 2g agar agar pulver
- Salt og peber efter smag
- 1 sifonflaske
- Friske krydderurter til pynt
Fremgangsmåde:
-
Blend røget laks, flødeost, fløde og citronsaft i en blender, indtil det er glat og cremet. Smag til med salt og peber.
-
Tilsæt agar agar pulver til blandingen og blend igen, indtil det er godt blandet.
-
Hæld blandingen i en sifonflaske og luk tæt.
-
Sæt sifonflasken i et varmt vandbad ved 60-65 grader i ca. 30-40 minutter, indtil blandingen har sat sig.
-
Fjern sifonflasken fra vandbadet og afkøl den i køleskabet i mindst 1 time.
-
Når blandingen er afkølet, fjern sifonflaskens hætte og tryk forsigtigt på udløserknappen for at frigive den røgede laks-mousse.
-
Anret den røgede laks-mousse på en tallerken og pynt med friske krydderurter.
Bemærk: Ved at bruge en sifonflaske kan man opnå en let og luftig konsistens på den røgede laks-mousse.
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler