Lakse canape med oliven skum

Ingredienser:

  • 200 g røget laks
  • 100 g cremefraiche
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk friskrevet citronskal
  • 1 tsk agars agar pulver
  • 50 ml vand
  • 50 g sorte oliven
  • 5 g lecithin pulver
  • 100 ml mælk
  • 1 tsk sort trøffelpulver
  • 1 tsk sorte sesamfrø
  • 1 tsk hvid sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave laksen: Hak laksen fint og tilsæt cremefraiche, citronsaft og citronskal. Bland det hele sammen og sæt det til side.

  2. Lav en gele: Bland agars agar pulver og vand i en gryde og kog det op, indtil pulveret er opløst. Lad det køle lidt af, men ikke så meget at det begynder at størkne.

  3. Hæld geleblandingen i en sifonflaske og lad den køle helt af.

  4. Ryst flasken kraftigt, og sprøjt en lille mængde gele ud på en tallerken. Gør dette for hver canape, du ønsker at lave.

  5. Lav en olivenespuma: Blend de sorte oliven, lecithin pulver og mælk sammen i en blender, indtil det er glat og skummende.

  6. Hæld olivenespumaen i en sifonflaske og tilsæt en patron med nitrooxid. Ryst flasken kraftigt i 10-15 sekunder.

  7. Sprøjt olivenespumaen over gelelaget på canapéen ved hjælp af sifonflasken.

  8. Pynt med et drys sort trøffelpulver og sorte og hvide sesamfrø.

  9. Gentag processen for at lave så mange canapéer, som du ønsker.

Bemærk: Du kan også eksperimentere med forskellige smagstilføjelser til laksen og olivenespumaen, såsom krydderier eller urter, for at give din canape ekstra smag

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler