Røget makrel og æggeblomme

Røget makrel og æggeblommemousse

Røget makrel renset for ben blendes helt fint med olie, 50 gr makrel til 1 dl olie, herefter laves en mayo på 2 æggeblommer, 1/2 æggehvide, 1 tske æbleeddike, lidt salt, stavblend med 1/4 tsk xantanangum.

Æggeblommemousse
1, 1/2 æggeblomme pr, person.
2 æggeblommer kommes i en cocotte, de dækkes med olie og kommes i en forvarmet ovn 90 grader, på en plade skal de ha 13 minutter, men stiller du dem på en rist , skal de ha 17 minutter..
Herefter passeres de igennem en sigte uden olien, røres sammen, er den for tynd, kan man tilsætte 1-2 knivspids xantangum, lad den stå og sætte sig i et kvarters tid., hvis man bruger for meget xantangum bliver den sej, så kom hellere for lidt i og tilsæt igen efter 15 min. Bliver den alligevel for sej, kan der røres lidt æggehvide i.
0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

159 opskrifter og artikler