Sort Surdejsbrød

Sort brød, eller brød med aktivt kul er "det nye sort" - det er dekorativt og kan laves både som flütes og almindelig brød

Denne opskrift er til 4 brød af af ca. 750 gram stykket og kan med fordel laves i mindre portioner

Ingredienser

  • 1,4 L vand
  • 1 øl (33cl)
  • 20 g gær
  • 300 ml flydende surdej
  • 1000 g fuldkorns ølandshvede
  • 1000 g økologisk hvedemel
  • 50 g honning
  • 60 g salt
  • 5 spsk. aktivt kul

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne på nær 2-300g mel og ælt dejen på maskine i et par minutter ved ved lav hastighed. Lad dejen hvile 2-3 minutter og tilsæt derefter resten af melet ved fortsat lav hastighed i et par minutter. Derefter køres dejen 5 minutter på hastighed. 

Stil brød dejen, som er kommet i en beholder med godt med olie, i stuetemperatur i 1½-2 timer ved stuetemperatur og sæt den derefter i køleskabet i 24 timer.

Dejen tages ud og og flyttes over i en hævekurv hvor den skal hvile 2-3 timer ved ved stuetemperatur. Brødet sættes i en varm ovn (230 grader) og bages til kernetemperaturen er 98 grader.

 

[info]

[product]

[handle]activated-charcoal-powder-aktivt-kul-pulver[/handle]

[text]Trækul pulver er et alsidigt produkt og har en række anvendelser. Det kan føjes til en række forskellige fødevarer såsom brød, kager, kiks, glasur, is, drikkevarer, cocktails, flydende geler og mere. 
[/text]

[/product]

 

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler