Svampe marengs med andelever parfait og æble.
Efterår betyder svampe og dybe smage, Denne opskrift på svampe marengs med andelever parfait og æble, samler efteråret på en tallerken og giver dine gæster en smagsoplevelse ud over det selvvanlige.
Sådan gør du :
Fond til skummet.
Du skal bruge:
- 1terning grønsags boullion
- 1 terning kylling boullion.
- 1/2 håndfuld tørrede svampe
- 500 ml andefond
Koges, skal stå og trække kold og sigtes.
Svampene vil ha afgivet alt deres smag, så de er ikke rigtig værd at gemme, selv om man nok godt kan finde anvendelse for dem.
30 gr sukker blandes med 1,5 Easy Whip, det opløses i 200 gram af bouillonen.
Piskes herefter i 10 minutter på røremaskinen, tilsæt 2g XantanGum og pisk yderligere i 10 minutter.
Sættes i toppe på en silikonemåtte og tørres i ovn ved 75 grader i 3-4 timer.
Andelever parfait.
Du skal bruge:
- 200 gr andelever
- 1/2 lille hakket løg
- 1/2 fed hvidløg
- 1 kvist timian
- 1/2 dl Cognac
- 50gr smør
Andelever renses godt for hinder og blodåre
Det hele ristes af på panden med smør.
Kom 1/2 dl cognac på og flambéed, pas på hår og øjenbryn.
Kom lidt kaffefløde på og lade det koge lidt ind, fjern timian stænglen og og blend med 50 gr smør til en helt glat mousse, smag til, kom på sprøjtepose og sæt på køl.
Når du skal samle snacken, skæres tynde skiver af æble, udstik kernehuset samt den størrelse du ønsker.
Start med at ligge æblet på, herpå kommes andelever parfait, den skal være blød, elles kan den ikke komme ud af posen.
Sæt endnu en top på og pynt med lidt krydderurt.
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler