Transparente kartoffelchips.

Lad os være ærlige: Kartoffelchips er kedelige. Hver gang jeg vandrer rundt i supermarkedet, er der noget angiveligt nyt twist på kartoffelchippen. Klassisk. Jalapeno. Ranch, men uanset hvad... De fleste er en skuffelse.

Hvorfor kunne kartoffelchippen ikke være smuk? Et kunstværk? 

Denne transparente kartoffelchips er fantastisk. Den er gennemsigtig som ingen anden mad. Det har den markante knas og smag af en kartoffelchip, men i en uventet form.

Dette er molekylær gastronomi bragt hjem til dig. Det involverer kartoffelvand , kartoffelstivelse og en langsomtørret gel. De første par trin er ret lette, men jeg advarer dig på forhånd: Du skal have tålmodighed for at kunne mestre disse og går det galt er det blot at prøve igen .. og igen.

De sidste par trin kræver, at du dehydrerer gelen og derefter friterer chipsene i olie (som de rigtige). Men resultatet er fantastisk !

Den originale opskrift blev oprettet Hamid Salimian, kokken på Diva at the Met.

Du skal bruge:

  • 2store bagekartofler (ca. 8-900 gr)
  • Et par kviste rosmarin.
  • 200 gr kyllingfond ( Netto sælger en fra Oskar som er flydende og smager helt fint hvis ikke man lige har en selv)
  • 4 spsk kartoffel mel
  • 1 tsk. salt.


Kartoflerne skrælles og skæres ud i mindre tern, e koges helt møre i vand og fond med rosmarin, væsken skal kun lige dække.

Når kartoflerne er møre, sigtes viden fra, der skal være 400 gr væske i alt.
Kartoffelmel røres ud i lidt koldt vand, rør det ud i væsken sammen med salt og kog op under piskning, til en jævn tyk væske. Væske skal ikke være alt for klistret, med skal kunne smørres ud.

Ovnen skal stå på 80 grader. Smør væske ud i chips størrelse på en silikonemåtte og lad dem tørre i 2,5 time, eller til de er helt tørre.

Molekylære kartoffelchips


Vær opmærksom på at det kan være yderst vanskeligt at få dem af i hele, og der er stor forskel på hvilken underlag man bruger, det kan godt lade sig gøre på bagepapir af god kvalitet (professionelt) el.lig.
Min erfaring er, at en ny silikonemåtte fungere bedre end et gammelt et.


Når chips'ne er tørre, skal de frittes ved 150 gr i 3-5 sekunder, er den for varm , nærmest smelter de og bliver mørke, men kommer olien op på 190 grader, kan chips'ne puffes.

Smagen ligger utrolig tæt op af alm. Kartoffelchips, og det fungere ret godt med rosmarinen.

Gennemsigtig molekylær kartoffelchips

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler