RABARBERTRIFLI
En enkel og rustik dessert, som både har cremede og sprøde konsistens. Sifonflaske gør tilberedning nem og hurtig.
Ingredienser:
- Rabarberkompot*
- Piskefløde
- Makroner
- Popping candy
Udstyr:
- Sifonflaske
Fremgangsmåde:
Anret triflien i glas. Start med makroner og popping sugar, herefter flødeskum fra sifon på og så rabarber. Og så forfra, til der ikke er mere plads i glasset. Serverer straks.
Rabarberkompot
- 500 g rabarber
- 150 g rørsukker
- ½ stang vanille
- skal og saft af ½ citron
Skær top og bund af rabarber stænglerne, skyl dem, og skær dem i 1-2 cm lange stykker. Vend rabarber stykkerne med sukker, vanille, revet citronskal og citronsaft. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 150° i 20-25 minutter. Køl de bagte rabarber, hvorefter de er klar til triflien. Brug evt saften, som rabarberne har smidt til at at dryppe på makronerne.