RABARBERTRIFLI

Juni 03, 2015

 En enkel og rustik dessert, som både har cremede og sprøde konsistenser.  Sifon flaske gør tilberedning nem og hurtig.

 

 

 

Ingredienser:

Rabarberkompot*

Piskefløde

Makroner

Popping candy

 

Udstyr:

Sifonflaske

 

Fremgangsmåde:

Anret triflien i glas. Start med makroner og popping sugar, herefter flødeskum fra sifon på og så rabarber. Og så forfra, til der ikke er mere plads i glasset. Serverer straks.

 

*Rababerkompot

500 g rabarber

150 g rørsukker

½ stang vanille

skal og saft af ½ citron

 

Skær top og bund af rabarberstænglerne, skyl dem, og skær dem i 1-2 cm lange stykker. Vend rabarberstykkerne med sukker, vanille, revet citronskal og citronsaft. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 150° i 20-25 minutter. Køl de bagte rabarber, hvorefter de er klar til triflien. Brug evt saften, som rabarberne har smidt til at at dryppe på makronerne.

 




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...