En enkel og rustik dessert, som både har cremede og sprøde konsistens.  Sifonflaske gør tilberedning nem og hurtig.

Ingredienser:

  • Rabarberkompot*
  • Piskefløde
  • Makroner
  • Popping candy

Udstyr:

  • Sifonflaske

Fremgangsmåde:

Anret triflien i glas. Start med makroner og popping sugar, herefter flødeskum fra sifon på og så rabarber. Og så forfra, til der ikke er mere plads i glasset. Serverer straks.

Rabarberkompot

  • 500 g rabarber
  • 150 g rørsukker
  • ½ stang vanille
  • skal og saft af ½ citron

 

Skær top og bund af rabarber stænglerne, skyl dem, og skær dem i 1-2 cm lange stykker. Vend rabarber stykkerne med sukker, vanille, revet citronskal og citronsaft. Kom dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 150° i 20-25 minutter. Køl de bagte rabarber, hvorefter de er klar til triflien. Brug evt saften, som rabarberne har smidt til at at dryppe på makronerne.