Cider-gel med æblecidereddike-perler

Ingredienser:

 • 400 ml æblecider
 • 100 ml æblecidereddike
 • 2,5 g agar agar pulver
 • 1 g calciumchlorid
 • 200 ml vand
 • 2 g natriumalginat

Fremgangsmåde:

 1. Start med at lave cider-gelen: Tilsæt æblecider og æblecidereddike i en gryde og kog op. Tilsæt herefter agar agar pulveret og rør godt rundt, indtil det er opløst. Lad det køle af i et par minutter.

 2. Hæld ciderblandingen i en sifonflaske og tilsæt en patron med nitrooxid. Ryst flasken kraftigt i 10-15 sekunder.

 3. Skab æblecidereddike-perlerne: Bland vand og calciumchlorid i en skål, og rør det godt rundt. I en anden skål, bland natriumalginat og vand sammen, og rør også godt rundt. Sæt skålene i køleskabet i 30 minutter for at lade opløsningerne stivne.

 4. Tag derefter natriumalginatblandingen ud af køleskabet, og tilsæt dråber af æblecidereddike. Brug en teske eller en pipette til at lave små dråber. Du vil se, at de perler, som du laver, vil danne en gel på overfladen af opløsningen.

 5. Tag calciumchlorid-blandingen ud af køleskabet, og brug en teske eller en pipette til at fjerne æblecidereddikeperlerne fra natriumalginat-blandingen. Skal dem forsigtigt, og læg dem i calciumchlorid-blandingen i 2-3 minutter.

 6. Tag forsigtigt perlerne ud af calciumchlorid-blandingen og læg dem på en tallerken. Gentag processen, indtil du har lavet det ønskede antal perler.

 7. Server cider-gelen og æblecidereddike-perlerne sammen på en tallerken og nyd den overraskende og spændende smagsoplevelse, der kombinerer syre fra æblecidereddiken med den friske smag af cider.

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler