Ramsløgs olie

  1. Rens Ramsløg: Start med at rense ramsløgsbladene grundigt under koldt vand. Lad dem tørre helt, eller dup dem forsigtigt med et rent køkkenhåndklæde for at fjerne overskydende vand.

  2. Blend Ramsløg og Olie: Placer de tørre ramsløgblade i en blender eller foodprocessor. Tilsæt olivenolien og blend indtil ramsløgene er fint hakket, og olien har taget en smuk grøn farve. Kør den gerne til olien er ca. 65c

  3. Si Blandingen: Hæld blandingen gennem en finmasket si eller et osteklæde over i en skål. Tryk eller vrid forsigtigt for at få så meget olie ud af blandingen som muligt. Det er vigtigt at fjerne alle faste dele for at forlænge oliens holdbarhed.

  4. Opbevaring: Hæld den filtrerede olie på en steriliseret flaske. Luk flasken tæt og opbevar olien på et køligt, mørkt sted eller i køleskabet. Dette vil hjælpe med at bevare friskheden og forlænge holdbarheden.

  5. Brug: Din ramsløgsolie er nu klar til brug! Brug den som dressing over salater, dryppet på varmt brød, til at marinere kød eller som et pift i dine yndlingspastaretter. Olien vil tilføje en lækker, hvidløgsagtig dybde til enhver ret.

Tips:

  • For en stærkere smag, lad olien trække med ramsløgsbladene i et par dage, før du sier dem fra.
  • Husk på, at hjemmelavet urteolie bør bruges indenfor en måned, især hvis den opbevares udenfor køleskabet, for at undgå risiko for bakterievækst.

Nyd den skønne smag af forår med din hjemmelavede ramsløgsolie!

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler