Citronfromage på sifon

Oktober 15, 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne indeholder blæste isomaltkugler fyldt med citronfromage på sifon.

Ideen er at kombinere smage som man kender, med lidt moderne teknik. 

Tid:
ca. 60 min.


Liste over råvarer
-    Fløde 
-    Creme Fraiche 38%
-    Isomalt
-    Hvid chokolade
-    havtorn ( frysetøret, eller ovntørret)
-    Citroner
-    kryderurter der egner sig til desserter.
-    Husblas eller instantgel
-    Æg
-    Sukker
-    Smør
-    Lime
-    evt guldstøv

”Special” udstyr
-    Anretnings pincet
-    Sifonflaske
-    Sukkerpumpe
-    Silikonemåtte

Citronfromage
Pisk 2 æg sammen med 50 g sukker. Ca. 40 g citron saft og limeskal lunes sammen med 2 blad husblas eller tilsvarende instantgel. Dette blandes sammen med æggemassen. Herefter letpiskes der ca. 2 dl fløde. Det hele blandes forholdsvis roligt sammen og hældes på sifon med en enkelt patron.

Hvidchokoladecreme
Pisk omkring 3-4 dl græsk yoghurt. Heri tilsættes ca. 150 gram smeltet hvid kvalitets chokolade. Når chokoladen og yoghurten er pisket sammen til en homogenmasse, tilsættes der frysetørret eller ovntørret  havtornspulver. Cremen smages til med citron, sukker og evt. lidt salt.

Isomaltkugle
Smelt en god mængde isomalt, således at der er til et par gange (med mindre du er mester i sukkerkugler). Sukkermassen køles af på en silikonemåtte. Herefter blæses isomaltkuglerne ved hjælp af en sukkerpumpe. 

 

Inspirationskilde : tv3.dk, billedet er taget fra tv3.dk

 




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...