Citronfromage med broken gel, sponge cake og krystaliseret hvid chokolade
-
60_minutter
-
Svær

Share:
Facebook Share on Facebook Twitter Tweet on Twitter Email Share by Email Pinterest Pin on PinterestØnsker du en dessert der er anderledes, og så alligevel virker bekendt er denne opskrift på citronfromage muligvis lige di
Ingredienser:
CITRONFROMAGE
-
- 1 stk. vaniljestang
- 200 g rørsukker
- 1 stk. fintrevet skal af økologisk citron
- 6 stk. æggeblommer
- 6 stk. æggehvider
- 4 dl piskefløde
- 8 stk. husblas
- 4 stk. saft af citroner
- HVIDE CHOKOLADEKRYSTALLER
-
- 200 g sukker
- 150 g hvid chokolade
- RABARBER CHIPS
-
- 2 stilkrabarber, friske
- 1 dl vand
- 150 g sukker
- 25 g glukosesirup
- CITRONGEL
-
- 2 dl citronsaft
- 2 g agar-agar
- SVAMPET CITRONKAGE
-
- 200 g æggehvider
- 140 g æggeblommer
- 160 g sukker
- 50 g hvedemel
- 120 g smeltet smør
- 120 g kærnemælk
- 1 stk. lime, fint revet skal
- 1 knsp. salt
Sådan gør du:
- Rabarber chips laves ved at skære supertynde skiver på skrå af rabarberne.
- Kom vand og sukker i en lille kasserolle, kog det op, og lad det simre på kogepunktet i cirka 10 minutter.
- Tilsæt glukosesirup til kasserollen, og tag herefter kasserollen fra varmen.
- Læg rabarberskiverne ned i sukkerlagen, og lad dem trække deri i 20 minutter.
- Anbring rabarberskiverne på et stykke silikonebelagt bagepapir (bage måtter af gummi er bedst til formålet).
- Bag rabarberskiverne i en 80-90 grader varm ovn i 3-4 timer - rabarberne er færdige, når de er sprøde.
- Til citronkagen piskes alle ingredienser sammen. Hæld dejen i sifonflasker, og køl dejen ned 1 time i køleskab eller 20-30 minutter i fryseren.
- Fyld engangs-papirkopper med dejen - en af gangen, og tilbered kagen i mikroovn i 40-60 sekunder ved fuld styrke.
- Tag citronkagerne ud af ovnen, vend koppen om, og lad kagen køle ned, inden du tager den ud af koppen.
iSi Gourmet Whip ½liter
Til tilberedning af let og luftig skum, espuma, fingermad, varme og kolde saucer, legerede supper samt flødeskum og desserter. Til kolde og varme retter. Flaske og hoved af rustfrit stål – designet til professionel anvendelse.
Agar Agar
Agar Agar er en alsidig vegetarisk gelé og fortykningsmiddel. I modsætning til gelatine, har Agar har ingen smag - så det kan bruges til at lave lækre geler, der ikke smage af pulveriserede griseknogler! Vores Agar Agar giver lugtfri, farveløse fineste kvalitet geléer selv ved meget lave koncentrationer.
Opskrifter og artikler til inspiration
Opskrifter?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om modtag tilbud og opskrifter direkte i din indbakke.