Molekylær stegt sild i eddike

Stegt sild i eddike som bidder er en lækker anderledes forret eller appetizer til julefrokosten eller påskefrokosten.  

 Molekylær julefrokost

Du skal bruge

  • Stegt sild i eddike
  • Lage, som sildene har ligget i
  • Citron saft eller eddike
  • Lecitin
  • Rugbrød
  • Porre

 

Stik små "medaljoner" ud af et tyndt skåret skive rugbrød og tør dem i varm ovn ved 160 grader til de er sprøde. Køl af og smør dem med et tyndt lag neutral olie.

 Lav løg asken ved at lade det hvide fra porrer grille helt sort i ovnen ved 250gr. Pulverisér tørre sorte stykker løg i en morter bagefter og sigt/drysse det gennem en fin sigte over rugbrøds medaljoner.

 Opløs lecithin i sildelage, som er evt smagt til med eddike eller citronsaft (1,5 gram til 3 gram lecithin pr. 500 gram væske). Brug en stavblender for at undgå klumper. Lav skum ved hjælp afeller stavblender. Lad den stabilisere/hvile i ca. 30-60 sekunder.

 

Skær silden i små "bidder" og anret dem på smags skeer eller små fade. Læg en rugbrøds medaljon oven på, og top den med en dessertskefuld skum, pynt med dild og løgaske og server straks.

 

Serveringstip: Du kan skær sild, lave løgæske og rugbrøds medaljoner i god tid. Lecithin oplysning kan også laves et par timer inden og opbevares i køleskab. Så skal du blot lave skum og anrette inden gæsterne kommer.

 

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler