Molekylær stegt sild i eddike

November 04, 2015

Stegt sild i eddike som bidder er en lækker anderledes forret eller appetizer til julefrokosten eller påskefrokosten.  

 Molekylær julefrokost

Du skal bruge

Stegt sild i eddike

Lage, som sildene har ligget i

Citron saft eller eddike

Lecithin

Rugbrød

Porre

30 minutter.

 

 

Stik små "medaljoner" ud af et tyndskåret skive rugbrød og tør dem i varm ovn ved 160 grader til de er sprøde. Køl af og smør dem med et tyndt lag neutral olie.

 

Lav løgasken ved at lade det hvide fra porrer grille helt sort i ovnen ved 250gr. Pulverisér tørre sorte stykker løg i en morter bagefter og sigt/drysse det gennem en fin sigte over rugbrøds medaljoner.

 

Opløs lecithin i sildelage, som er evt smagt til med eddike eller citronsaft (1,5 gram til 3 gram lecithin pr. 500 gram væske). Brug en stavblender for at undgå klumper. Lav skum ved hjælp af FoamKit Pro eller stavblender. Lad den stabilisere/hvile i ca. 30-60 sekunder.

 

Skær silden i små "bidder" og anret dem på smagsskeer eller små fade. Læg en rugbrødsmedaljon oven på, og top den med en dessertskefuld skum, pynt med dild og løgaske og server straks.

 

Serveringstip: Du kan skær sild, lave løgæske og rugbrødsmedaljoner i god tid. Lecithin oplysning kan også laves et par timer inden og opbevares i køleskab. Så skal du blot lave skum og anrette inden gæsterne kommer.

 
Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...