Æbleskiver med røget laks og dildsne

November 07, 2015

Overrask dine gæster med denne version af æbleskiver. Brug din sifonflaske til at gøre æbleskiverne ekstra luftige.

molekylær julefrokost æblerskiver dildsne maltodextrin

Du skal bruge:

Æbleskiver

ca 20 stk

150 g hvedemel
1 tsk sukker
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber
2 store æg
2,5 dl mælk
1 tsk frisk citronsaft
2 spsk smør, smeltet og afkølet
ca. 150 g hakket røget laks
ca. 150 g flødeost
hakket dild
1 spsk smeltet smør til stegning

Dildolie

2 bdt eller potter dild
2 dl smagneutral olie

Dildsne

Dildolie
Maltodextrin

Udstyr

Sifonflaske
1 gaspatron
Æbleskiverpande


Tilberedning:

Æbleskiver

Forvarm ovnen til 200C. Pisk mel og mælk sammen med en el-pisker. Pisk æg og resten af ingredienserne i. Hæld alt sammen op i en sifon flaske, tilsæt gas og ryst et par gange.

Lav fyld til æblerskiverne. Rør laks, flødeost og dild sammen i en separat skål.

Smør hullerne i æblerskivepanden med noget af smeltet smør og varm den. Sprøjt ca. 1 spsk dej i hvert hul, når smørret begynder at boble. Læg hurtigt ca. 1/2 spsk fyld midt i hver æbleskive og sprøjt med endnu 1 spsk dej.

Bag æblerskiverne til bunden er let brunet og sprød ca. 3 min. Brug to træspyd til at vende alle æblerskiverne, og bag dem, til den anden side er brunet, ca. 3 minutter længer.

Læg de færdige æbleskiver over i et fad, og hold dem varme i ovnen, mens du laver flere omgange æbleskiver til.

Dildolie

Nip dildtoppene af kvistene og skyl dem. Pres alt vand ud og blend dem med olie ved højeste hastighed, 3-5 minutter. Sigt olien gennem et klæde.

Dildsne

Bland/pisk 1 del dildolie med 3-4 dele maltodextrin til den bliver til en lufftig lysegrøn pulver.

 

Drys dildsne over æbleskiverne eller hæld den i en skål, som stilles ved siden af, så æblerskiverne kan dyppes i. Server straks.




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...