Figner, frosen granatæble og granatæble sorbet med ice creme stabiliser.

Flamberet figner i appelsin sauce, frosen granatæble air, granatæble sorbet med ice creme stabiliser.

Sorbet.
  • 250 gr granatæblekerner, (jeg fik præcis 250 gr ud af et granatæble.)
  • 175 gr sukker
  • 3 gr Ice cream stabiliser
  • 150 gr glukosesirup
  • 3,5 dl vand
  • Saft fra 1/2 citron.

Bland sukker med stabiliser, tilsæt alle ingredienserne i en gryde og giv et opkog, herefter blendes det hele og sigtes, afkøl i køleskab og kør på ismaskinen.

Frosen air.
250 gr granatæble saft eller juice, alternativt sirup som fortyndes med vand.
1.5 gr lecitin.
Stavblend lecitin i væsken, du kan både bruge stavblender og piskeriset på stavblender til at skabe skum, jeg har god erfaring med piskeriset. Ha en beholder klar i fryseren, kom summet i lidt af gange, bliv ved til du har nok. Husk at det smelter hurtigt, så skummet skal på inde ved bordet.

Flamberet figner
  • 4 spsk flormelis
  • 25 gr smør
  • Saft af 1-2appelsiner.
  • 1/2 dl mørk spiritus.
  • 3-6 figner
  • 1 lighter

Halver fignerne.
Ha alle ingredienserne klar ved siden af komfuret, sluk emhætten

Lav en karamel på flormelis, kom smør på , pisk det ind i karamellen, kom juicen på og lav en jævn sauce, finnerne kommes på, vend dem rundt i saucen, efter 1,5 minuts tid kommes spiritus på, jeg brugte en mørk rom, men både cognac og whisky fungere. Sæt ild til det hele og hold styr på ilden.
Pas på pandehår og øjenbryn..

Afdryp fignerne, hæld saucen i en kande, anret sorbet og air inde ved bordet.
0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

159 opskrifter og artikler