Grøn søndags smoothie med basilikumskum

September 15, 2016

Ingredienser til en 0,5 l iSi flødesprøjte:

Grøn smoothie:
  • 400 ml grapejuice
  • 300 g selleri
  • 250 g persille
  • 400 ml vand
  • 200 ml frisk æblejuice

Basilikumskum:
  • 100 g frisk babyspinat
  • blade, blancherede
  • 60 g friske basilikumblade
  • 150 ml fed fløde (mindst 36 %)
  • 100 ml vegetabilsk fond
  • 1 g salt
  • 0,1 g peber

Tilberedning af grøn smoothie:
Vask, skræl og udskær sellerien. Vask derefter persillen, og lad den tørre. Purér begge ingredienser med vand i en blender, til det er jævnt. Tilsæt derefter grapejuicen og æblejuicen, purér igen indtil det er jævnt, og kom det i glas.

Tilberedning af basilikumskum:
Bland spinatbladene, basilikumbladene og den afkølede vegetabilske fond, og purér det i en blender, indtil det er jævnt. Tilsæt den fede fløde, og krydr med salt og peber for at give smag. Purér derefter blandingen en gang til, indtil den er jævn, sigt væsten for at sikre at der ikke er klumper og hæld den i en sifonflaske, anvend 1 lattergas patron, og ryst kraftigt. Lad afkøle i 1-2 timer.




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...