Ingredienser til en 0,5 l sifon:

Grøn smoothie:
  • 400 ml grapejuice
  • 300 g selleri
  • 250 g persille
  • 400 ml vand
  • 200 ml frisk æblejuice

Basilikumskum:
  • 100 g frisk babyspinat blade, blancherede
  • 60 g friske basilikumblade
  • 150 ml piskefløde
  • 100 ml vegetabilsk fond
  • salt
  • peber

Tilberedning af grøn smoothie:
Vask, skræl og skær sellerien. Vask derefter persillen, og lad den tørre. Purér begge ingredienser med vand i en blender, til det er jævnt. Tilsæt derefter grapejuicen og æblejuicen, purér igen indtil det er jævnt, og kom det i glas.

Tilberedning af basilikumskum:
Bland spinat bladene, basilikumbladene og den afkølede vegetabilske fond, og purér det i en blender, indtil det er jævnt. Tilsæt den fede fløde, og krydr med salt og peber for at give smag. Purér derefter blandingen en gang til, indtil den er jævn, sigt væsken for at sikre at der ikke er klumper og hæld den i en sifonflaske, anvend 1 lattergas patron, og ryst kraftigt. Lad afkøle i 1-2 timer.