Hindbærsorbet med rødbedesejl,  rødbede saft og skovmærke olie er en flot dessert, som kan serveres hele året..

Sorbet.
125 gr sukker
1 1/4 dl vand
Koges til en sukkerlage i 2 minutter.
300 gr bær blendes med 1 spsk citronsaft.
De to blandes og afkøles, og køres på ismaskinen.

Skovmærke olie.
Lige dele skovmærke og olie køres på termomikser ved 70 grader i 12 minutter eller på alm. Blender i 20-30 minutter før at opnå fritionsvarme. Det sigtes og frigøres for bundfald.

Miks rødbedepulver og vand til den ønske smag.

Sæt isen på en tallerken. Hæld rødbedesaften ned i bunden og dryp olien rundt om, afslut med rødbedesejl.

Opskriften på rødbede sejl findes her 

Billeder og opskrift gengivet efter aftale fra gastronomia_dk