Jodskokke suppe med æbleterrin og serranosejl samt grøn olie.

Start med at lave hertil klar, da det skal stå i 12 timer inden brug.
Blend 17,5 gr mertil / Methocel med 0,5 l. Aqua dore eller demineraliseret vand og stil på køl.

Serranosejl
Serranoskinke ligges i pres imellem 2 stykker bagepapir og 2 plader.
Bages ved 160 grader i ca. 40 minutter til det er sprødt.

Æbleterrin.
2 dl Æbletern uden skræl vendes med 1 spsk ingefær juice og Methocel til det binder sammen.
For at mertilen/methocel skal aktiveres, skal det opvarmes, så sæt det i en form og tilbered i mikroovnen i ca 5 minutter.

Jordskokker skrælles og koges møre i en grønsagsfond, de blendes til en creme konsistens og smages til.

En grøn olie laves af valgfri urt..
lige dele urter og olie køres på termomikser på 70 grader i 10-12 minutter, eller på blenderen i 20-30 minutter, ved de grader aktiveres klorofylet og man for en betydeligt smukkere farve!
Olien sigtes og hænges op en en sprøjtepose, når bundfaldet har samlet sig i spidsen, klippes et hul så det kan rende ud, klem sammen når olien er nede, og kom det på en flaske.