Plastik eller cellofan som kan spises, lyder næsten som noget som er for godt til at være sandt - men her handler det igen om en illution, da "cellofanen" er lavet af spiselige produkter, og intet med plastik har at gøre.
Ingredienser
BBQ karamel til 20-30 karameller
Spiselig cellofan ca. 40 stk
(Alternativt kan du bruge spiselige oblater)
BBQ karameller
Sådan gør du:
Spiseligt cellofan:
Rør alle 3 ingredienser sammen i en kasserolle og lun indtil al gelatin er pisket ud. Tages af varmen.
6-9 g af væsken kommes ud på petriskåle med en diameter på 9 cm. Sørg for at hele bunden er dækket.
Bank petriskålene i bordpladen så evt luftbobler forsvinder. Hvis du har en kammervacuumat kan du tage væsken igennem denne først for at fjerne alle bobler.
Stilles overdækket på køkkenbordet mellem 20-48 timer.
Cellofanen tages forsigtigt af petriskålene med en pincet.
BBQ karameller
BBQ sovsen reduceres til det halve.
Sukker, salt og pektin røres sammen.
Vand, glukose og smør lunes op, hvorefter sukker/salt/pektin tilsættes og varmes til 145 grader.
Den varme smør/sukker/salt lagen kommes over i BBQ sovsen, som røres til en ensartet masse. Massen varmes op til 135 grader og tages derefter af varmen.
Liquid smoke røres i mens massen stadig er varm.
Til sidst hældes den i en form beklædt med bagepapir i 1,5 cm tykkelse og stilles i køleskab til massen er fast.
Opskriften og billede kommer fra deli-kat.dk. Se mere på deres hjemmeside og få inspiration.
[info]
[product]
[handle]pectin-100g[/handle]
Pektin er ideel til at lave syltetøj, marmelade, chutneys og frugtgelé (pate de frugt).
Pektin gelé er også varme modstandsdygtige, så de kan serveres på varme retter.
[/text]
[/product]
[product]
[handle]flydende-rog-liquid-smoke[/handle]
[text]Et naturprodukt skabt ved at blande røg fra hickory med solsikke olie. Fantastisk til at tilføje en autentisk røgsmag til næsten alt: saucer, kød, grøntsager, drikkevarer, listen fortsætter.
[/text]
[/product]
[product]
[handle]glukose-sirup-500g[/handle]
[text]Glukosesirup, også kendt som majs sirup og er et flydende sukker produkt, fri for kunstige farver og smag., det vil forbedre farve, smag, tekstur og stabilitet i mange fødevarer. Det er lugtfri og kan bruges i en række bagværk, herunder kager, desserter, konfekture og marmelade fremstilling.
[/text]
[/product]
[product]
[handle]glycerin[/handle]
[text]Glycerin er et alsidigt produkt, der kan anvendes til alt fra fremstilling af royal icing-glasur, således at glasuren bliver mindre hård, til at blødgøre fondant, marcipan eller pastafarve, hvis det med alderen er blevet lidt for hårdt, hvorefter det kan bruges igen.
[/text]
[/product]
[product]
[handle]gellangummi-kit-2x50g[/handle]
[text]Vores Gellangummi kit indeholder en dåse af hver type Gellangummi. Blanding af de to typer Gellan i forskellige mængder gør det muligt at skabe mange typer af geler.
[/text]
[/product]