Karameller med spiseligt cellofan

Plastik eller cellofan som kan spises, lyder næsten som noget som er for godt til at være sandt - men her handler det igen om en illution, da "cellofanen" er lavet af spiselige produkter, og intet med plastik har at gøre.

 

Ingredienser

BBQ karamel til 20-30 karameller 

 

Spiselig cellofan ca. 40 stk

  • 400 g vand
  • 6 g Gellan gum
  • 0,2 g glycerin

(Alternativt kan du bruge spiselige oblater)

 

BBQ karameller

  • 500 g BBQ sauce
  • 185 g sukker
  • 10 g salt
  • 4,7 g pektin
  • 175 g glukose sirup
  • 175 g vand
  • 110 g smør i tern
  • 5 g liquid smoke

Sådan gør du:

Spiseligt cellofan:

Rør alle 3 ingredienser sammen i en kasserolle og lun indtil al gelatin er pisket ud. Tages af varmen.

6-9 g af væsken kommes ud på petriskåle med en diameter på 9 cm. Sørg for at hele bunden er dækket.

Bank petriskålene i bordpladen så evt luftbobler forsvinder. Hvis du har en kammervacuumat kan du tage væsken igennem denne først for at fjerne alle bobler.

Stilles overdækket på køkkenbordet mellem 20-48 timer.

Cellofanen tages forsigtigt af petriskålene med en pincet. 

 

BBQ karameller

BBQ sovsen reduceres til det halve. 

Sukker, salt og pektin røres sammen.

Vand, glukose og smør lunes op, hvorefter sukker/salt/pektin tilsættes og varmes til 145 grader.

Den varme smør/sukker/salt lagen kommes over i BBQ sovsen, som røres til en ensartet masse. Massen varmes op til 135 grader og tages derefter af varmen.

Liquid smoke røres i mens massen stadig er varm.

Til sidst hældes den i en form beklædt med bagepapir i 1,5 cm tykkelse og stilles i køleskab til massen er fast. 

 

Opskriften og billede kommer fra deli-kat.dk. Se mere på deres hjemmeside og få inspiration.

 

[info]

[product]

[handle]pectin-100g[/handle]

Pektin er ideel til at lave syltetøj, marmelade, chutneys og frugtgelé (pate de frugt).

Pektin gelé er også varme modstandsdygtige, så de kan serveres på varme retter.

[/text]

[/product]

[product]

[handle]flydende-rog-liquid-smoke[/handle]

[text]Et naturprodukt skabt ved at blande røg fra hickory med solsikke olie. Fantastisk til at tilføje en autentisk røgsmag til næsten alt: saucer, kød, grøntsager, drikkevarer, listen fortsætter.

[/text]

[/product]

[product]

[handle]glukose-sirup-500g[/handle]

[text]Glukosesirup, også kendt som majs sirup og er et flydende sukker produkt, fri for kunstige farver og smag., det vil forbedre farve, smag, tekstur og stabilitet i mange fødevarer. Det er lugtfri og kan bruges i en række bagværk, herunder kager, desserter, konfekture og marmelade fremstilling.

[/text]

[/product]

[product]

[handle]glycerin[/handle]

[text]Glycerin er et alsidigt produkt, der kan anvendes til alt fra fremstilling af royal icing-glasur, således at glasuren bliver mindre hård, til at blødgøre fondant, marcipan eller pastafarve, hvis det med alderen er blevet lidt for hårdt, hvorefter det kan bruges igen.

[/text]

[/product]

 

[product]

[handle]gellangummi-kit-2x50g[/handle]

[text]Vores Gellangummi kit indeholder en dåse af hver type Gellangummi. Blanding af de to typer Gellan i forskellige mængder gør det muligt at skabe mange typer af geler.

[/text]

[/product]

 

 

 

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler