Plastik eller cellofan som kan spises, lyder næsten som noget som er for godt til at være sandt - men her handler det igen om en illution, da "cellofanen" er lavet af spiselige produkter, og intet med plastik har at gøre.

 

Ingredienser

BBQ karamel til 20-30 karameller 

 

Spiselig cellofan ca. 40 stk

  • 400 g vand
  • 6 g Gellan gum
  • 0,2 g glycerin

(Alternativt kan du bruge spiselige oblater)

 

BBQ karameller

  • 500 g BBQ sauce
  • 185 g sukker
  • 10 g salt
  • 4,7 g pektin
  • 175 g glukose sirup
  • 175 g vand
  • 110 g smør i tern
  • 5 g liquid smoke

Sådan gør du:

Spiseligt cellofan:

Rør alle 3 ingredienser sammen i en kasserolle og lun indtil al gelatin er pisket ud. Tages af varmen.

6-9 g af væsken kommes ud på petriskåle med en diameter på 9 cm. Sørg for at hele bunden er dækket.

Bank petriskålene i bordpladen så evt luftbobler forsvinder. Hvis du har en kammervacuumat kan du tage væsken igennem denne først for at fjerne alle bobler.

Stilles overdækket på køkkenbordet mellem 20-48 timer.

Cellofanen tages forsigtigt af petriskålene med en pincet. 

 

BBQ karameller

BBQ sovsen reduceres til det halve. 

Sukker, salt og pektin røres sammen.

Vand, glukose og smør lunes op, hvorefter sukker/salt/pektin tilsættes og varmes til 145 grader.

Den varme smør/sukker/salt lagen kommes over i BBQ sovsen, som røres til en ensartet masse. Massen varmes op til 135 grader og tages derefter af varmen.

Liquid smoke røres i mens massen stadig er varm.

Til sidst hældes den i en form beklædt med bagepapir i 1,5 cm tykkelse og stilles i køleskab til massen er fast. 

 

Opskriften og billede kommer fra deli-kat.dk. Se mere på deres hjemmeside og få inspiration.

 


Pektin (100g)

Pektin er ideel til at lave syltetøj, marmelade, chutneys og frugtgelé (pate de frugt). Pektin gelé er også varme modstandsdygtige, så de kan serveres på varme retter.

Liquid smoke / Flydende røg

Et naturprodukt skabt ved at blande røg fra hickory med solsikke olie. Fantastisk til at tilføje en autentisk røgsmag til næsten alt: saucer, kød, grøntsager, drikkevarer, listen fortsætter.

Glukosesirup

Glukosesirup, også kendt som majs sirup og er et flydende sukker produkt, fri for kunstige farver og smag., det vil forbedre farve, smag, tekstur og stabilitet i mange fødevarer. Det er lugtfri og kan bruges i en række bagværk, herunder kager, desserter, konfekture og marmelade fremstilling.

Glycerin

Glycerin er et alsidigt produkt, der kan anvendes til alt fra fremstilling af royal icing-glasur, således at glasuren bliver mindre hård, til at blødgøre fondant, marcipan eller pastafarve, hvis det med alderen er blevet lidt for hårdt, hvorefter det kan bruges igen.

Vores Gellangummi kit indeholder en dåse af hver type Gellangummi. Blanding af de to typer Gellan i forskellige mængder gør det muligt at skabe mange typer af geler.