Klarificeret tomatsuppe med basilikumolie og confiteret æggeblomme

Klarificeret tomatsuppe med basilikumolie og  confiteret æggeblomme var en masterchef ret som blev serveret i 2018 af gastronomia_dk og som vandt dommernes hjerter. 

6-8 tomater
2-3 gulerødder, gerne de lysegule eller hvide.
1 gul eller rød peberfrugt.
1/2-1 chili

Det hele skal juices.
Juicen sigtes i gennem et vådt klæde eller en finmasket sigte, så koges juicen op, så resten af pulpen kommer op til overfladen, afslut den og sigt igen igennem et klæde..

Det er klar at suppen bliver smukkere hvis du ladet juicen stå og dele sig, det gør det i løbet af nogle timer, og gerne natten over, i det tilfælde skal du afskumme, ind til du kun har det klare væske tilbage, og så siger igennem et klæde.
Derefter gives den et opkog for at fjerne de sidste urenheder, afslut med at sigte i igennem et klæde.

Supper kan koges ind for mere smag, husk at afslutte med at smage til med salt.

Basilikum olie.
Lige dele urt og olie køres på termomikser ved 70 grader i 10 -12 minutter, eller på blenderen i 20-30 minutter for at opnå friktionsvarmen , det sigtes i gennem en fin sigte, kommes i en sprøjtepose, som hænges op, når bundfaldet har samlet sig i bunden, klippes et hul så det kan løbe ud, klem sammen om åbningen når bundfaldet er ude, lad olien løbe ned i en flaske.

Confiteret æggeblomme
Du skal bruge en cocotte og 1 dl olie for hver æggeblomme du skal bruge.

Normalt tager det 40 minutter at lave den, men jeg har arbejdet med temperaturen og nået frem til en tid på 9-11 minutter.
Tænd ovnen på 90 grader, fyld olie i hver cocotte og kom en æggeblomme i.
Olien skal dække.
Når ovnen er varm, sættes cocotterne ind, start med at vi dem minutter, tryk forsigtigt på æggeblomme, den skal være blød, men vi efter. Æggeblomme skal sætte sig lidt, og skal være flydende i midten, føles de lige flydende nok, skal de have imellem 1 og 2 minutter mere.
Efter endt tilberedning, fisker du dem forsigtigt op med en ske, gerne den med huller i, som man bruger til sfære, de går nemt i stykker, så vær forsigtigt, der skal ikke rykkes for meget rundt på dem.

Du kan lave lidt tomat konkassė og ordne lidt urter til, olien dryppes i suppen lige før servering.

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler