Koral chips er både dekorative og kan give smag og cruch til dine retter.

Du skal bruge: 

  • 120 g vand
  • 10 g mel
  • 2g rødbedepulver / tomatpulver / spinatpulver eller lign
  • Neutral olie


Sådan gør du:

  • Blend alle ingredienserne
  • Start din pande op til medium varme og kom masser af olie på ( så der er ca 1 millimeter olie. ( brug gerne en lille pande for at spare olie hvis du har en)
  • Pisk blandingen i og hæld lidt på midten af panden den skulle gerne nu flyde ud til en form for tynd skit pandekage. Efter nogle minutter før man kan se mønstret begynde at udvikle sig. Korallen steges til den er helt tør - dette sprøjter en del da alt vandet bliver kogt ud.
  • Hvis blandingen virker for tyk og fordeler sig ikke korrekt kan der tilsætte vand efter behov.
Som alternativ til rødbedepulver / tomatpulver / spinatpulver kan du bruge frugtfarve, og fjerne 20 g vand fra opskriften. Dette vil dig gøre dem mindre smagfulde.

 

Denne opskrift tager udgangspunkt i "coral chips" fra Annemette Floor fra pigen og maden og billederne og også taget af Annemette.  

 

 


Beetroot powder / Rødbedepulver

Rødbeder refererer normalt til det vigtigste af roden på ‘beta vulagris’ planten – Dyrket for sine kulinariske og medicinske egenskaber.

Spinatpulver

Spinatpulver er vidunderligt for at tilføje farve og smag til frisk pasta, nudler og brød dej. Det kan også bruges i brød. Kombinér med urter eller soltørrede tomater for en let, sød smag.

Yuzu pulver

Yuzu-pulver kommer fra en japansk citrusfrugt, som ofte ligner en vild mandarin krydset med en citron. Yuzu pulveret har parfumerede, lime blomstre aromaer, med en bitter eftersmag. Prøv at smøre en lille mængde yuzu pulver over skaldyr, eller tilføj lentil og couscous salater eller fisk marinader.