Lammefilet vendt i hjemmelavet dukkah, serveret med silkeblød, luftig blomkåls puré på sifon, agurke-mynte flæsk og lille glaseret gulerod.
Som jeg skrev i opslaget, kommer jeg kun med de to molekylære ting, men hvis du synes de andre også skal med, må du sige til, de er lavet på slum. 😎

Agurke-mynte flæsk:
En agurk skæres ud i mindre stykker og blendes med 1 spsk honning og mynte, jeg brugte ca. 3 stængler, men tjek hvor kraftig din mynte er og vurder der fra. Sigt igennem et klæde.
Til 1 dl saft, skal der 2 gr carrageenan Iota i, blend i den kolde væske, varm op til 90 grader og støb i form.
Iota sætter sig ved 30-40 grader. Når det har sat sig, vendes det i fint hakket urter efter smag.

Blomkålspurė på sifon.
1/2 blomkålshoved koges i mindre buketter i let saltet vand, når det er mørt, sigtes det for væske og blendes med en god klat smør, ca. 1/2 pakke, det kommer selvfølgelig an på størrelsen på blomkålet. Smag til med salt og hvid peber, til 5 dl blendes yderligere 3 gr xantana i, kommes på sifon med 2-3 patroner, puréen holdes varm i vandbad.

 

Blomkålsskum

Anret med dit kød og garnis, der behøves ikke en sauce til, da puréen gir det cremet til retten.