Luftige Kartoffelkugler på sifon
Ingredienser:
- 500g kartofler
- 150ml mælk
- 100g smør
- 2g natriumalginat
- 500ml vand
- 2g calciumlactat
- 1 sifonflaske
Fremgangsmåde:
-
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand i 15-20 minutter, eller indtil de er helt møre.
-
Dræn vandet fra kartoflerne og tilsæt smør og mælk. Mos kartoflerne grundigt med en kartoffelmoser eller en stavblender, indtil de er helt glatte og cremede.
-
Lav en alginatopløsning ved at blande natriumalginat med vand i en blender. Blend i 2-3 minutter, indtil alginaten er helt opløst.
-
Lav en calciumlactatopløsning ved at opløse calciumlactat i vand i en skål.
-
Hæld kartoffelmosen i sifonflasken og tilsæt alginatopløsningen. Ryst sifonflasken kraftigt i 30-40 sekunder for at blande ingredienserne grundigt.
-
Sæt sifonflasken i køleskabet i mindst 30 minutter, så skummet i flasken kan sætte sig.
-
Fjern sifonflasken fra køleskabet og hold den med dysen nedad over calciumlactatopløsningen. Tryk forsigtigt på udløserknappen for at frigive kartoffelmos-skummet i skålen. Kartoffelmos-skummet vil danne små kugler, når det møder calciumlactatopløsningen.
-
Lad kartoffelmosen blive i calciumlactatopløsningen i ca. 2-3 minutter, indtil kuglerne er faste.
-
Fjern kuglerne fra calciumlactatopløsningen med en hulske og skyl dem grundigt i koldt vand.
-
Anret kartoffelmoskuglerne på en tallerken, og server straks.
Bemærk: Ved at bruge en sifonflaske til at lave kartoffelmos-skum kan man opnå en let og luftig konsistens, der er anderledes end traditionel kartoffelmos.
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler