Luftige Kartoffelkugler på sifon

Ingredienser:

  • 500g kartofler
  • 150ml mælk
  • 100g smør
  • 2g natriumalginat
  • 500ml vand
  • 2g calciumlactat
  • 1 sifonflaske

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand i 15-20 minutter, eller indtil de er helt møre.

  2. Dræn vandet fra kartoflerne og tilsæt smør og mælk. Mos kartoflerne grundigt med en kartoffelmoser eller en stavblender, indtil de er helt glatte og cremede.

  3. Lav en alginatopløsning ved at blande natriumalginat med vand i en blender. Blend i 2-3 minutter, indtil alginaten er helt opløst.

  4. Lav en calciumlactatopløsning ved at opløse calciumlactat i vand i en skål.

  5. Hæld kartoffelmosen i sifonflasken og tilsæt alginatopløsningen. Ryst sifonflasken kraftigt i 30-40 sekunder for at blande ingredienserne grundigt.

  6. Sæt sifonflasken i køleskabet i mindst 30 minutter, så skummet i flasken kan sætte sig.

  7. Fjern sifonflasken fra køleskabet og hold den med dysen nedad over calciumlactatopløsningen. Tryk forsigtigt på udløserknappen for at frigive kartoffelmos-skummet i skålen. Kartoffelmos-skummet vil danne små kugler, når det møder calciumlactatopløsningen.

  8. Lad kartoffelmosen blive i calciumlactatopløsningen i ca. 2-3 minutter, indtil kuglerne er faste.

  9. Fjern kuglerne fra calciumlactatopløsningen med en hulske og skyl dem grundigt i koldt vand.

  10. Anret kartoffelmoskuglerne på en tallerken, og server straks.

Bemærk: Ved at bruge en sifonflaske til at lave kartoffelmos-skum kan man opnå en let og luftig konsistens, der er anderledes end traditionel kartoffelmos.

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler