Rødbede sfære

Sfærernes magi kommer gennem Calcium Lactate og Sodium Alginate. Når disse 2 ingredienser blandes dannes der en gele. Hvis denne process styres, kan der dannes et tyndt gele lang omkring en væske, hvor indersiden af væsken forbliver flydende, Hvis vi tilføjer noget Xanthangum for at gøre væsken lidt tykkere, får du et bedre mountfeel.

Du skal bruge: 

  • 150 g rødbedejuice
  • 40 g balsamicoeddike
  • 1g Xanthangum
  • 3,6 g Calcium Lactate
  • 2 g salt
  • 600 g vand uden kalk
  • 3g sodium alginate
  • Et lille stykke blå ost
  • Et par blade af rosmarin

Udstyr

  • Præcisionsvægt
  • Molekylær hulske
  • Halvkugleform

Sådan gør du:

  • Bland balsamicoeddike, rødbedejuice, xanthangum, calcium lactate og salt i en høj målebæger og blend det hele sammen med en stavblender.
  • Sæt silikoneformen på en bakke og fyld formen med væsken. Lad den hvile i en halv time, således at eventuelle luftbobler forsvinder
  • Sæt silikoneformen i fryseren og frys dine sfære helt.
  • Sodium badet kan med fordel laves dagen før.
  • Sodium alginat og vand, blendes godt med en stavblender. Lad det som minimum stå i en halv time for at få boblerne til at forsvinde.
  • Sæt Sodium Alignate-badet og en skål med rent vand ved siden af ​​hinanden, tag din opsamlingsske og tag de frosne Rødbede- og Balsamico-kugler ud fra fryseren.
  • Fjern forsigtigt de frosne sfærer en efter en fra formen og læg dem i Sodium Aliginate-badet. Start med 1-2 af gangen og sørg for at de ikke rører hinanden. Rør forsigtigt med skeen og vend dem rundt, så de kommer i kontakt med sodium badet på alle sider. Dette er tidspunktet, hvor calcium lactatet og sodium alginaten reagerer, og sfærerne danner den tynde gele som bevarer deres form.
  • Brug den molekylære opsamlingsske til at flytte sfærerne til vandbadet, så de kan skylles. Rør forsigtigt, så de bliver helt ‘rene’.
  • Annet og pynt med eventelt med blåskimmelost og rosmarinblade

 

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler