Sne bliver brugt utroligt meget ude på restauranterne for nogle år siden, jeg synes stadigvæk det er sjovt at arbejde med, fordi der kan tilsættes så meget forskellig smag via god olie, lad mig blot nævne Trøffelolie, Ramsløgs olie, Peberrods olie, Citronolie, Røget olie og Hvidløgs olie .

Til 1 dl olie bruges 7 dl malto, det skal være den helt hvide fluffy malto. Kom olien i en skål, tilsæt halvdelen af maltoen og pisk det ind i olien, kom den anden halvdel i og pisk igen. Brug evt hånden Til sidst for lige at løsne det lidt mere, tilsmagt med et drys fint salt inden brug. Det skal opbevares i en bøtte med tætsluttende låg, og er bedst inden et par uger.

Maltodextrin bliver lavet på hvede, hvor Zorbit bliver lavet på Tapioka og er et finere produkt som laver en endnu lettere sne.

Billeder og opskrift gengivet efter aftale fra gastronomia_dk