Transparent ravioli minder meget om et sheet, men bruges til at "pakke" et emne ind i. Disse ravioli kan både bruges til det søde og salte køkken

 

Ravioli.
Et stål-eller porcelænsfad sættes i fryseren.

Har du ikke dette kan du eventuelt bruge et Condi låg med stanniol omkring.

  • 300 gr kyllingfond
  • 200 gr vand
  • 1,2 gr xantana
  • 8 gr agar agar.


Man kan bruge den fond man vil, f.eks grønsagsfond. Selve sheetet smager ikke af så meget da det er meget tyndt.

Det hele blandes og koges op, herefter sigtes det i gennem et klæde el.lig. Hæld lagen på det kolde fad og fordel det over hele fladen, herefter hældes det overskydende lage af og fadet sættes på køl i en time.

Fyld.

  • 1 Kold kartoffle.
  • 1 spsk ricotta
  • 1 spsk olie, jeg brugte en rosmarin/hvidløgsolie,
  • Salt og fint skåret purløg.

Kvas kartoffel og rør sammen med ricotta, salt og olien, passere det igennem en sigte og smag til, tilsæt purløg.

Brug en udstikker til at lave dine ravioli. Vær forsigtig når du skal have dem af, sæt dit fyld på og fold dem og anret.

Opskrift på Transparant molekylær ravioli

Billeder og opskrift gengivet efter aftale fra gastronomia_dk


Agar Agar

Agar Agar er en alsidig vegetarisk gelé og fortykningsmiddel. I modsætning til gelatine, har Agar har ingen smag - så det kan bruges til at lave lækre geler, der ikke smage af pulveriserede griseknogler! Vores Agar Agar giver lugtfri, farveløse fineste kvalitet geléer selv ved meget lave koncentrationer.

Xanthan Gum / Xanthangummi

Xanthangummi er et tilsætningsstof og almindeligt anvendt som fortykningsmiddel, stabilisator, emulgator og opskumningsmidlet. Vores xanthangummi er ekstra fint (200 mesh) sammenlignet med standard 80 mesh dette betyder at det er finere end standard xanthangummi gør det lettere at sprede og opløse.