Yoghurtmousse i isomaltkugle
Yoghurtmousse i isomaltkugle, mikro spongs, solbærtapioka og solbærsorbet lavet med ice cream stabiliser
Denne dessert skal man starte på i god tid, som i 3 dage før, ikke på den måde tidskrævende, det drejer sig blot om en af elementerne.
Isomaltkugle.
Man smelter isomalt med super lidt solbær saft. 1 tske til 2 dl. Jeg brugte en silikoneform til at forme kuglerne, kom lidt i hvert hul og kørte isomalt rundt til det har dækket hele indersiden af kirkerummet, og bliver ved til det har sat sig godt, derefter stilles den på køl, efter 15 min. kan man forsigtig tage dem ud af formen.
Yoghurtmousse 150 sukker blandes med 3 gr ice cream stabiliser.
200 gr god yoghurt blandes med
10 gr solbær saft og 1 tske vanilje.
De to blandes sammen og røres i 2 minutter herefter kommes den i røremaskine og piskes i 10 minutter.
Spongen cake.
4 æg
1 æggehvide
80 gr sukker
40 gr mel
1 kniv spids salt
25 gr solbær saft.
Det hele blandes og mikses i 1 minut.
Kom på sifon, tilsæt 2-3 patroner, nogen gange op til 4 stk.
Prik huller i bunden af fire papkrus og sprøjt med fedtspray.
Skyd ud i en af gangen, Max halv fyldt.
Kom i mikroovn på fuld styrke i 40-60 sekunder.
Solbær sorbet.
175 gr rørsukker blandes med 3 gr ice cream stabiliser.
250 gr solbær
150 gr glukose sirup
3.5 dl vand
Saft af 1 citron.
Det hele koges og blendes, derefter sigtes det og køres på ismaskinen.
Tapioka perler.
1/2 dl tapioka perler kommes i koldt vand natten over.
Næste dag kommes de i kogende vand hvor de koges i 3 minutter, herefter sigtes du og skylles i koldt vand, sigtes igen. Lav en lage på solbærsaft og lidt god eddike eller balsamico. Smag til, kom tapiokaperlerne der i og lad dem trække, gerne natten over.
Anret.
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler