Fjordrejesuppe med dildperler

Til ca. 4 serveringer.

Rejesuppe:
1 kg levende fjordrejer

Pil hovederne af rejerne og smid dem væk. Frys halerne i et døgn. Tø dem op og tør dem. Rist halerne i lidt olie på en varm pande og lad dem simre i vand i 3 timer ved 50°C  - Brug gerne en sousvide 

 
Dildperler:
10 g dildjuice (ca. 1 bundt dild, køres gennem en juicer)

1 g salt
1 g xanthangum
20 g god olie

1liter neutral olie

Blend juicen med salt og xanthan og monter med olien. Dryp ned i den neutrale olie som har været i fryseren minimum 1 time. Perlerne tages op med en hulske og kan, hvis ønsket, renses ved at dyppe dem i iskoldt vand.

 

Garnering:

Blomster ( tagetes, stedmor, blomsterkarse, skovviol og oeillet des fleurs).
rå pillede fjordrejehaler
1 glaskål kugle.

Anretning:
Hæld ca. 50 ml. rejesuppe i dyb tallerken. Tilsæt de rå pillede fjordrejehaler og glaskål kuglen. Garner med blomsterne. Tilsæt de frosne dildperler i allersidste øjeblik inden servering.

 

 

 

Kilde og inspiration: dr.dk

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler