Jordbær med mundblæst sukker

Jordbær sorbet
Du skal bruge

Fremgangsmåde:

  1. Kog vand og 2/3 af sukkeret sammen, så sukkeret bliver opløst. Tag gryden af varmen og rør glukosesirup og silk gel i.
  2. Blend sukkermassen sammen med jordbær og lad "jordbærgrøden" køre ca. 20-30 min. i en ismaskine (afhængig af om du bruger henholdsvis frosne eller friske/optøede jordbær).
  3. Pisk æggehvider og resten af sukkeret sammen til en stiv masse. Vend massen i jordbærsorbeten og lad den køre yderligere 30 min. i ismaskinen eller til den har den ønskede konsistens.


SUKKERKUGLE

300 g isomalt

Smelt isomalten under svag varme, indtil alt er smeltet og den er blevet helt klar. Hæld massen ud på en silikonemåtte og ælt forsigtigt isomalten sammen. Dette kræver et par gummihandsker, så man ikke brænder sig.

Når isomalten er kølet tilstrækkeligt ned og man kan arbejde med den, klippes en klump af massen, som er på størrelse med en isterning. Denne klump presses rundt om røret på sukker pumpen,  hvorefter man puster luft ind med en pumpen, til kuglen bliver den rette størrelse. Kuglen køles ned og bunden skæres væk med en varm kniv. 


Servering
Læg en kugle rabarbersorbet i en dyb tallerken. Den blæste sukkerkugle placeres forsigtigt ovenpå. Server straks som en enkel, elegant dessert.

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler