Citronbolcher med isomalt

November 26, 2014

Forkæl din søde tand med hjemmelavede gammeldags citronbolcher. Perfekt til slikskålen derhjemme eller som gave til dem du holder af.

 

 

Til ca. 40 stk

Ingredienser

  • 200  g. Isomalt
  • 5  dråber  citron olie
  • 2 dråber  gul frugtfarve
  • 50 g.  flormelis ( til at vende bolcherne i )
  • 1 stk. silikonemåtte
  • 1  par  tynde engangshansker
  • 1  stk. saks
  • en anelse smagsneutral olie til at smøre saksen med.

Fremgangsmåde

Smelt isomalten til den er helt flydende i en kasserolle og tag gryden af varmen.
Lægges alle redskaber frem imens, så du er 100% klar.
Tag ligeledes engangshandskerne på.


Hæld massen ud på silikonemåtten & vent 3 minutter inden citronolien og farven dryppes i midten af den udhældte karamel.


Lad massen eventuelt bolche-massen ligge lidt endnu til den får en hinde i kanten,
og fold så gummimåttens yderkanter skiftevis ind mod midten og ud igen,
så bolche-massen blandes sammen til en homogen klump, der igen danner hinde.
Gentag processen  nogle gange endnu.


Når sukkermassen er så meget afkølet, at du kan begynde at røre ved den,
trækker du massen ud i en lang pølse og læg den sammen på midten.
Træk igen massen ud i en lang pølse og læg den igen sammen på midten.
Gentag, indtil bolche-massen begynder at sætte sig; det skal dog stadig
være muligt at klippe den.


Træk nu bolsje-massen ud i en lang tynd pølse med ca. 2 cm i diameter.
Klip straks "bolchepølsen" i små skrå stykker. 
Vend citronbolcherne godt rundt i flormelis, så der er flormelis overalt og tag dem
igen op af flormelissen.


Lad citronbolcherne køle helt af ved stuetemperatur.
Opbevar dem i en tætsluttende beholder.

 

kilde: dr.dk




Også i Opskrifter, tips og trics til molekylær gastronomi

Æblekage med æblekanel-skum
Æblekage med æblekanel-skum

September 23, 2016

Læs mere...

Amaretto topping
Amaretto topping

September 22, 2016

Læs mere...

Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme.

September 15, 2016

Læs mere...