Citronbolcher

Det er altid hyggeligt at lave hjemmelavet slik - dette gælder både for børn og voksne. Disse bolcher er perfekt til slikskålen derhjemme eller som gave til dem du holder af.

Til ca. 40 stk

Ingredienser

  • 200g isomalt
  • 5  dråber citronolie eller anden ønsket smag 
  • 2 dråber gul frugtfarve
  • 50 g. flormelis ( til at vende bolcherne i )
  • 1 stk. silikonemåtte
  • 1 par tynde engangshandsker
  • 1 saks
  • Smagsneutral olie til at smøre saksen med.

Fremgangsmåde

Smelt isomalten til den er helt flydende i en kasserolle og tag gryden af varmen.
Lægges alle redskaber frem imens, så du er helt klar til at arbejde med bolsjemassen.


Tag ligeledes engangshandskerne på.


Hæld massen ud på silikonemåtten & vent 3 minutter inden citronolien og farven dryppes i midten af den ophældte karamel.

Lad eventuelt bolchemassen ligge lidt endnu til den får en hinde i kanten,
og fold så gummimåttens yderkanter skiftevis ind mod midten og ud igen,
så bolchemassen blandes sammen til en homogen klump, der igen danner hinde.
Gentag processen  nogle gange endnu.


Når sukkermassen er så meget afkølet, at du kan begynde at røre ved den,
trækker du massen ud i en lang pølse og læg den sammen på midten.
Træk igen massen ud i en lang pølse og læg den igen sammen på midten.
Gentag, indtil bolche-massen begynder at sætte sig; det skal dog stadig
være muligt at klippe den.


Træk nu bolsje-massen ud i en lang tynd pølse med ca. 2 cm i diameter.
Klip straks bolche pølsen i små skrå stykker. 
Vend citron bolcherne godt rundt i flormelis, så der er flormelis overalt og tag dem
igen op af flormelissen.


Lad citron bolcherne køle helt af ved stuetemperatur.
Opbevar dem i en tætsluttende beholder.

 

[info]

[product]

[handle]isi-professionel-sifonflaske-liter[/handle]

[text]Til tilberedning af let og luftig skum, espuma, fingermad, varme og kolde saucer, legerede supper samt flødeskum og desserter. Til kolde og varme retter. Flaske og hoved af rustfrit stål – designet til professionel anvendelse. Hoved med beskyttende silikonegreb og fast ventil i rustfrit stål til nem dosering – også ved varme retter. Varmebestandig silikonepakning med aftagelig ring for hurtig og hygiejnisk rengøring.

[info]

[product]

[handle]isomalt-250g[/handle]

[text]

Isomalt anvendes til at lave bolsjer og sukkerpynt også kendt som sugar art. Isomalt smager som sukker og ligner sukker, men har en række fordele:

  • Det karameliserer ikke ved kogning.
  • Det klæber ikke.
  • Det indeholder ca. halvt så mange kalorier som almindelig sukker.
  • Denne isomalt er et fint pulver

[/text]

[/product]

[product]

[handle]silikonematte-40x60cm[/handle]

[text]Silikonemåtte af professionel kvalitet.

Bruges til alt fra bolcher, isomalt, fondant, marcipan til underlag når du bager i ovnen

Måler 40x60cm

[/text]

[/product]

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler