Brunet smør iscreme, sejl på økologisk imesodavand og easy Whip, dulche de leche, sne på zobit, hvid chokolade med citronsmag og røget oile
Samt glaseret havtorn i vanilje.

Iscremen:

  • 150 gr smør brunes til gyldent.
  • 150 gr farin
  • 1/2 tsk salt
  • 8 æggeblommer
  • Korn fra en halv vanilje stang
  • 1/2 l piskefløde
  • 2 dl sødmælk


Det hele kommes i en termomikser og legeres i 8-10 Min. ved 80 grader, afkøles og køres på ismaskinen.
Isen smager lidt hen af nougat is.

Sne.

  • 100 gr hvid chokolade
  • 50 smør
  • 6 dråber røget olie
  • 2-3 dl zobit eller Maltodextrin


Hvid chokolade, gerne med citronsmag ( fås f.eks i SuperBrugsen) smeltes med smør, tilsæt røget olie og pisk sammen med 2-3 dl zobit

Opbevares tørt


Lemonsejl.


Jeg har brugt økologisk lemon sodavand ( også fra Brugsen)

  • 400 gr væske
  • 150 gr sukker
  • 2 gr easy Whip.

Bland sukker og easy Whip, kom det i væsken og pisk til sukkeret er opløst, derefter kommes væsken ej en røremaskine hvor der piskes på fuld kraft i 5-10 minutter.
Herefter smøres det tyndt ud på en silikonemåtte og dehydreres i 6-8 timer ved 60 grader.
Man kan drysse med lidt guld inden det kommes i ovnen.
Opbevares i en Condibøtte.

Dulce de leche.
En dåse kondenserer mælk kommes i en gryde og dækkes med vand, så den skal være dækket konstant, den skal små simre i 3 timer.
Når nu man er i gang, kan man lige så godt lave flere dåser af gangen, de holder sig uopnået på køl i flere måneder.

Havtorn skal fryses inden brug, hvis de er frisk plukket, lav en sirup på 50/50% vand og sukker med korn fra 1/2 vanilje stang og kog dem heri i små 4 minutter.
Man kan også vælge en anden syrlig garni.

Anret lige før servering, både på grund af isen, men sejlene bliver hurtigt bløde i forbindelse med fugt og sneen smelter.