Is på brunet smør, med limesodavand og røget olie og havtorn.

Brunet smør iscreme, sejl på økologisk imesodavand og easy Whip, dulche de leche, sne på zobit, hvid chokolade med citronsmag og røget oile
Samt glaseret havtorn i vanilje.

Iscremen:

  • 150 gr smør brunes til gyldent.
  • 150 gr farin
  • 1/2 tsk salt
  • 8 æggeblommer
  • Korn fra en halv vanilje stang
  • 1/2 l piskefløde
  • 2 dl sødmælk


Det hele kommes i en termomikser og legeres i 8-10 Min. ved 80 grader, afkøles og køres på ismaskinen.
Isen smager lidt hen af nougat is.

Sne.

  • 100 gr hvid chokolade
  • 50 smør
  • 6 dråber røget olie
  • 2-3 dl zobit eller Maltodextrin


Hvid chokolade, gerne med citronsmag ( fås f.eks i SuperBrugsen) smeltes med smør, tilsæt røget olie og pisk sammen med 2-3 dl zobit

Opbevares tørt


Lemonsejl.


Jeg har brugt økologisk lemon sodavand ( også fra Brugsen)

  • 400 gr væske
  • 150 gr sukker
  • 2 gr easy Whip.

Bland sukker og easy Whip, kom det i væsken og pisk til sukkeret er opløst, derefter kommes væsken ej en røremaskine hvor der piskes på fuld kraft i 5-10 minutter.
Herefter smøres det tyndt ud på en silikonemåtte og dehydreres i 6-8 timer ved 60 grader.
Man kan drysse med lidt guld inden det kommes i ovnen.
Opbevares i en Condibøtte.

Dulce de leche.
En dåse kondenserer mælk kommes i en gryde og dækkes med vand, så den skal være dækket konstant, den skal små simre i 3 timer.
Når nu man er i gang, kan man lige så godt lave flere dåser af gangen, de holder sig uopnået på køl i flere måneder.

Havtorn skal fryses inden brug, hvis de er frisk plukket, lav en sirup på 50/50% vand og sukker med korn fra 1/2 vanilje stang og kog dem heri i små 4 minutter.
Man kan også vælge en anden syrlig garni.

Anret lige før servering, både på grund af isen, men sejlene bliver hurtigt bløde i forbindelse med fugt og sneen smelter.

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler