Varm vanilje is

Methocel eller Methylcellulose  bruges til at få ting til at "smelte" når de bliver kolde - Dette giver dig mulighed for at lave varm is og meget andet. 

 For at lave varm vanilje is skal du bruger : 

  • 300 g fed yoghurt
  • 230g flødeost
  • 80g agave nektar
  • 150 g vand
  • 1 tsk  Madagascar Bourbon Vanilla Extract eller ½ vanile stang
  • 1 knivspids salt
  • 11,5 g  Methylcellulose

Bland yoghurt, flødeost, agave nektar, vanilleekstrakt og saltet og blend det til blandingen er en glat puré. Kog vandet op pisk methocel ind i vanden. Når det er opløst tilsættes blandingen til blenderen og pureen og denne blendes til blandingen er homogen. Undgå at den bliver luftig.

Hæld blandingen i en skål over et isbad så den kan køle. Lad den iskolde blanding hvile på mindst en time eller endnu bedre natten over.

Når du er klar til at lave isen, hældes kogende vand i en skål. Tag en is"scooper" med isblandingen. Tør kantene, og sænk derefter is"scoopen" og dets indhold i varmt vand. Isen vil derefter sætte sig og blive fast - isen bør "pochere" omkring en minut for små scoops og længere for større scoops. Gentag, indtil du har brugt hele blandingen.
Afhængig af hvor meget is du har  må du muligvis tilføre mere kogende vand for at holde varmen i vandbadet.

Når isen er sat holdes den varm indtil den serveres.

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler