Varm "is" med marens og sesamflager

Varm "is" smelter når den bliver kold - noget anderledes end normal is...

150 gr fed yoghurt
115 gr frisk ost f.eks philidelfia
50 ml ahornsirup eller anden god sirup
1-2 tske vanilje
Piskes godt sammen til en glat creme.
75 ml vand
20 gr sukker
Koges op
6 gr methocel piskes i vandet
Sukkervandet piskes i cremen, pisk sammen i 1-2minutter og sættes på køl i 2-3 timer, gerne natten over.

Når "isen" skal laves, bruges en is ske, vand sættes over i en gryde, når det simre laves en iskugle , kom i og lad pocheret i 2-3 minutter , når den er færdig, kommes den over i en skål med varmt vand for at holde sig, kuglen klasker sammen når den bliver kold, så den skal holdes varm til den skal bruges.

Marengs.

  • 100 gr æggehvide
  • 100 gr sukker
  • 100 gr flormelis.

Pisk æggehviden luftigt, tilsæt sukker og pisk til det ikke knaser mere, tilsæt flormelis og pisk til en god sej marengs.
Smør ud på en plade med silikone eller bagepapir, lad tørre i 2-3 timer ved 100-120 grader.

I stedet for marengs, kan man også bruge sejl på Easy Whip, og på den måde få en meget intens smag tilsat desserten.

Sesam flager.
100 gr sesam
100 gr sukker
100 gr smør
2 spsk fløde
1 spsk mel.
Det hele blandes sammen i en gryde ved svag varme.
Kommes på en plade med silikone eller bagepapir og bages i 5- min eller til gylden ved 150 gr.

Kirsebær sovs er lækkert st lave selv, men ellers kan en færdig købt en også bruges.

Samles i lag .
Marengs, is, marengs, is, marengs, kirsebær sovs og sesamflage.

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler