Ideen med denne opskrift er at vise at nogle fødevare, som f.eks mælkeprodukter indeholder nok frit kalk til at det reagere med sodium alginate, og at man derfor kan lave sfærifikation eller spherification ved blot at bruge et sodium bad.

Du skal bruge:

  • Sodium bad på 0.5% (5g sodium alginate til 1 liter demineraliseret vand)
  • Yoghurt eller andet mælkeprodukt.
  • Måleske eller lign
  • Hulske
  • 2 skåle 

 

Sådan gør du.

  • Lav dit sodium bad min 1 time før brug.
  • Fyld en skål med sodium væsken, den anden skål med demi vand. 
  • Tilføj evt lidt olie på din måleske (så slipper din yoghurt lettere)
  • Hæld yoghurt på måleskeen
  • Vend måleskeen i sodium badet
  • Vend din sphere forsigtig og lad den ligge i 30 sekunder 
  • Flyt den over i det demineraliseret vand og rens den. 
  • Tag den op..

Ideen er selvfølgelig at dette kunne være tzatziki, dressing eller cremefraiche til din middag.

 

info]

[product]

[handle]sodium-alginate-100g[/handle]

[text]Sodium Alginate (Natriumalginat) er lavet af en brun tang (Laminaria, Macrocystis) og reagere når det kommer i kontakt med kalk ved at blive til "gele" denne process kan styres og det er netop det man gør når man laver sfære eller spheres i det molekyære køkken

[/text]

[/product]

 

product]

[handle]hulske[/handle]

[text]Perfekt ske når der skal laves spheres, fake caviar eller frugt perler.

Denne molekylær hulske eller strainer ske er lavet i rustfrit stål.

[/text]

[/product]

 


Sodium Alginate / Natriumalginat

Perfekt ske når der skal laves spheres, fake caviar eller frugt perler.Denne molekylær hulske eller strainer ske er lavet i rustfrit stål.