Molekylære ærter i spiselig skål

Skålen:
Jeg har brugt filodej, men man kan jo gøre som man vil.
Fire lad filodej, hvert låg penslet med smeltet smør, de ligges oven pp hinanden og sættet i en form, også smurt med smør, en form sættes oven på, pres ned og bages i 5 min ved 200 grader.

Persille støv.
Den hurtige vertion er at plukke dit persille, ligge det på en tallerken, gi det 30 sek i mikroovn, rod lidt rundt, igen 30 sek, forsæt sådan ind til det er knastørt.
Kværn det i en blender eller kaffekværn, kør det herefter igennem en finmasket sigte.

Mynteolie
Husk der er forskel på smagen af mynte.
En store dusk mynte kommes i en blender med lige dele olie, det skal helst køre ind til friktionsvarmen indsætter, det sker typisk efter 20 min, men ellers bare til smagen har bredt sig til olien, sigt.

Yoghurtmousse:
3 gr easy Whip
1 tske salt
De to blandes.
200 gram græsk yoghurt
25 gr citronsaft
50 gr vand.
Der hele blandes og piskes på røremaskinen i 10-20 minutter til en luftig creme.

Ærte sfære.
Ærter eller snapærter blendes med vand, fond eller en boullion. Det skal være koldt. Konsistensen skal være som en tynd purè.
Det sigtes igennem til et ostelærede. Husk at gen mosen til noget andet, for eksempel en spread el.lig. mål 200 gr af og tilsæt 1.5 gr calcic, er væsken for tynd, kan der tilsættes lidt xantana, men pas på med det.
Pisk eller blend godt og lad stå i 6-12 timer, ind til luftboblerne er væk.

Sfærene laves i et alginat bad med den mindste ske i et måleskesæt.

Samling.
*mousse
*persillestøv
*lidt mynteolie.
*Ærter vendes forsigtigt med mynteolie og ærtesfære, og ligges på moussen.
* urtepynt.
0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler